Переведення годинників на літній час в Україні 2022

Переведення годинників на літній час в Україні 2022.

Переведення годинників на літній час в Україні 2022. Фото: unsplash.com

Події
21 березня 2022 16:14

Поки що про скасування переходу на літній час в Україні не йдеться, тому наприкінці березня потрібно буде перевести годинник на годину вперед.

Перехід на літній час цього року буде 27 березня о 03.00. Цифрові пристрої та смартфони переведуть час автоматично, а ось на механічному годиннику варто не забути перевести стрілки на годину вперед.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще з 1996 року Єврокомісія виступає за скасування переходу на зимовий та літній час. Останнім роком переведення стрілок мав стати 2021. Проте процес скасування затягнувся через деякі проблеми з різними часовими поясами у країнах ЄС. Тож до 2026 року ми ще будемо змінювати час навесні на літній, а восени – на зимовий.

До речі, якщо залишити зимовий час назавжди, то в Україні півночі буде світло, зате з роботи люди повертатимуться вже по темряві. Крім цього, психологи стверджують, що через короткий світловий день гірше виробляються гормони (насамперед серотонін), тому може зрости кількість випадків депресій.

А якщо залишити незмінним літній час, то в Україні зимою схід сонця буде аж після 09.00, що також дуже незручно та незвично.

Тому, не забудьте цієї неділі перевести годинник, адже літо все ближче і ближче.

Зараз психіка людей страждає не від зміни часу, а від війни, яка триває майже місяць. Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що для того, щоб люди могли отримати психологічну допомогу, Центр протидії дезінформації при РНБО України вирішив зібрати список корисних та перевірених ресурсів із професіоналами, які готові надати підтримку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах