В Україні хочуть запровадити кримінальну відповідальність за зйомку пересування української армії

В Україні хочуть запровадити кримінальну відповідальність за зйомку пересування української армії - фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні хочуть запровадити кримінальну відповідальність за зйомку пересування української армії - фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
22 березня 2022 18:19

Комітет з питань правоохоронної діяльності 22 березня затвердив запровадження кримінальної відповідальності за несанкціоноване поширення інформації про пересування техніки та військ ЗСУ.

Загалом краще нічого не фотографувати та не записувати відео, що стосується військової техніки, особливо української. У воєнний час для аматорів знімати контент і поширити подібну інформацію про ЗСУ в соцмережі хочуть передбачити від п'яти до восьми років ув'язнення. Для організованої групи, яка знімає фото та відео пересування української армії з корисливою метою – від восьми до 12 років ув'язнення.

Більш актуальну інформацію читайте на нашому Telegram-каналі.

На даному етапі кримінальну відповідальність офіційно не запроваджено. Комітет чекає на остаточне узгодження законопроекту головами депутатських фракцій і парламенту. Про це повідомив нардеп Андрій Осадчук у себе на Facebook-сторінці.

Крім пересування української військової техніки та військ, також кримінальну відповідальність пропонують запровадити для тиктокерів за несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, зйомку фото та відео переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, розміщення ЗСУ чи інших українських військових формувань в умовах військового чи надзвичайного стану.

Комітет також пропонує запровадити кримінальну відповідальність за незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертвувань або безоплатної допомоги. Узгоджено, що саме продаж таких товарів та предметів загальною вартістю від 620 тисяч гривень або інше їхнє використання з метою отримання прибутку є злочином. Під час війни це каратиметься позбавленням волі від п'яти до семи років.

Раніше Vgorode писав основні правила, як поводитися на блокпостах під час війни.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах