Українська фармацевтична компанія отримала ліцензію на виготовлення ліків від Covid-19

Українська фармацевтична компанія отримала ліцензію на виготовлення ліків від Covid-19.

Українська фармацевтична компанія отримала ліцензію на виготовлення ліків від Covid-19. Фото: unsplash.com

Події
22 березня 2022 22:14

Останнім часом пандемія коронавірусу відійшла на другий план у стрічці новин, але хвороба нікуди не зникла. Тож українська фармацевтична компанія "Дарниця" буде виготовляти ліки від Covid-19. У п'ятницю, 18 березня, фахівці компанії отримали ліцензію на виробництво генеричної версії орального протиковідного препарату Pfizer.

Про це повідомив виконавчий директор "Дарниці" Дмитро Шимків на своїй сторінці у Facebook. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Компанія "Дарниця" виграла конкурс та підписала угоду з The Medicines Patent Pool. Ця організація уповноважена ООН. Договір передбачає отримання ліцензії на розробку та виробництво генеричної версії препарату Pfizer нірматрелвіру (nirmatrelvir) у комбінації із низькою дозою рітонавіру (nirmatrelvir; ritonavir).

Тож тепер "Дарниця" - це перша та єдина компанія в Україні, яка має право розробки та виробництва препарату для лікування українських пацієнтів та медичних працівників від Covid-19. "Дарниця" приєдналася до низки світових фармацевтичних компаній, які вже займаються виготовленням препаратів.

Українська фармацевтична компанія отримала ліцензію на виготовлення ліків від Covid-19.Українська фармацевтична компанія отримала ліцензію на виготовлення ліків від Covid-19. Фото: facebook.com/dmitry.shymkiv

За словами Дмитра Шимків, компанія йшла до цього довго в мирний час і не збирається зупинятись під час війни, бо Україна переможе і мир обов'язково настане, але всі мають бути готові до будь-яких викликів. Він запевняє, що здорова нація українців є запорукою миру та єдності для усього світу.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні на державному рівні дозволили використовувати препаратів "Молнупіравір" и "Ремдесівір" для лікування від коронавірусної хвороби. Деякі лікарні встигли отримати їх до початку війни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах