Яких руйнувань зазнав ТРЦ у Києві під час ворожого обстрілу і чи можна його відновити

Яких руйнувань зазнав ТРЦ у Києві під час ворожого обстрілу і чи можна його відновити.

Яких руйнувань зазнав ТРЦ у Києві під час ворожого обстрілу і чи можна його відновити. Фото: facebook.com/retroville.kyiv

Події
22 березня 2022 23:24

Нещодавно російські окупанти скинули бомбу на ТРЦ Retroville у Подільському районі Києва. Будівля отримала значні пошкодження, але повністю не зруйнована.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що торгівельний центр зазнав атаки ввечері 20 березня. Збройні сили росії використали снаряди, які заборонені міжнародним правом. У результаті обстрілу виникла пожежа, а у вікнах сусідніх будинків вибило вікна та двері. Від дій окупантів загинуло вісім осіб, одна людина трамована.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У пресслужбі ТРЦ Retroville повідомили, що загоряння сталося на парковці. На місці працювали пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС України. 

Внаслідок обстрілу було пошкоджено офісну будівлю та спортивний центр Sport LIFE. Крім того, уламки ракети пошкодили фасади з південно-східного боку ТРЦ та один з 8 входів. Розбито також частину вітрин та оздоблення всередині ТРЦ Retroville.

Яких руйнувань зазнав ТРЦ у Києві під час ворожого обстрілу і чи можна його відновити.Яких руйнувань зазнав ТРЦ у Києві під час ворожого обстрілу і чи можна його відновити. Фото: facebook.com/retroville.kyiv

Однак інформація про тотальне руйнування або знищення ТРЦ Retroville не відповідає дійсності. У торговому центрі будуть проведені ремонтно-відновлювальні роботи і всі нанесені внаслідок обстрілів пошкодження будуть ліквідовані.

Російські війська обстріляли ТРЦ Retroville через те, що раніше киянин опублікував у мережі відео, на якому було зафіксовано переміщення техніки української армії неподалік ТРЦ. Цей необдуманий вчинок став певною мірою наведенням для окупантів. СБУ швидко знайшла та затримала чоловіка, який зняв відео. Як виявилося, ролик в мережі киянин опублікував ще 24 лютого. Він зізнався, що повністю визнає свою провину і закликав інших не повторювати його помилку. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах