Чи правда, що українцям потрібно демонтувати супутникові антени з будинків

Чи правда, що потрібно демонтувати супутникові антени з будинків.

Чи правда, що потрібно демонтувати супутникові антени з будинків. Фото: unsplash.com

Події
27 березня 2022 23:17

Днями у Запоріжжі та Дніпрі почали розповсюджувати інформацію, що з житлових будинків потрібно зняти супутникові антени. Пізніше з'ясувалося, що городянам неправильно донесли інформацію та викликали обурення. Щоб уникнути непорозуміння серед мешканців інших міст, Vgorode вирішив заздалегідь розповісти, про що йдеться.

Після того, як у Дніпрі та Запоріжжі оголосили про терміновий демонтаж супутникових тарілок з будинків, городяни обурилися та вимагали пояснень. Наступного дня у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики заявили, що потреби у їх знятті немає.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З'ясувалося, що у влади були побоювання, що супутникові антени зловлять російські канали і людям транслюватимуть ворожу пропаганду. Оскільки це був лише "превентивний захід", від вимог зняти всі супутникові тарілки з будинків відмовилися.

Але ж городян попросили налаштувати антени на українські канали. На сьогоднішній день це найнадійніша технологія з покриттям у будь-якій точці України.

Нагадуємо, що у нашій країні працює "національний роумінг". Якщо вишки вашого мобільного оператора не працюватимуть, можна буде вручну підключитися до вишки іншого оператора.

Як це зробити:

1. Вимкнути автовибір мережі Android: Налаштування - Мобільна мережа (або Підключення) - Оператор iOS: Параметри - Стільникові дані - Вибір мережі

2. Вибрати доступну мережу: Vodafone/Київстар/Lifecell

3. У разі невдачі – спробуйте знову або виберіть іншу мережу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах