Міжнародні компанії, які залишилися в рф, будуть змушені платити в Україні в 1,5 рази більше податків

Міжнародні компанії, які залишилися в рф, будуть змушені платити в Україні в 1,5 рази більше податків.

Міжнародні компанії, які залишилися в рф, будуть змушені платити в Україні в 1,5 рази більше податків. Фото: biz.censor.net

Події
28 березня 2022 10:27

Верховна Рада та Кабінет міністрів підготували законопроєкт, що у 1,5 рази збільшує ставки прямих податків для компаній, які отримують дохід на території Росії.

Про те, що наступного тижня законопроєкт планують подати до ВР, заявив нардеп Данило Гетманцев, голова профільного комітету Ради.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

По словам Гетманцева, було проведено спільну нараду з Мінфіном та ДПС щодо законопроєкту про додаткове оподаткування в Україні компаній, що отримують дохід з території країни-агресора. А також узгодженно концепт, відповідно до якого до таких компаній застосовуватимуться ставки прямих податків з коефіцієнтом 1,5.

Відмітимо, щонайменше 42 великі міжнародні компанії ігнорують заклики про вихід з Росії. Зокрема, Renault, PepsiCo, Nivea, Radisson, Knauf, Raiffeisen Bank, JTI Group, Philipp Morris, Decathlon, Bonduelle, Chupa Chups, Metro, Auchan, LG Electronics, Leroy Merlin, Oriflame, Danone, Johnson&Johnson, Coinbase, Wintershall Dea, Trafigura, Bayer, Nestle.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Кабінет міністрів обмежив термін подання заявок на отримання допомоги у рамках програми "єПідтримка" у розмірі 6500 гривень для українців, які проживають у зоні бойових дій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах