В Україні скасували карантиннні зони та відсторонення невакцинованих працівників

В Україні скасували каратиннні зони та відсторонення невакцинованих працівників.

В Україні скасували каратиннні зони та відсторонення невакцинованих працівників. Фото: unsplash.com

Події
28 березня 2022 16:04

26 березня Кабінет Міністрів України на період военного стану скасував встновлення карантинних зон в регіонах залежно від епідемічної ситуації та усунення від роботи невакцинованих працівників.

Постановою Кабміну №372 було внесено відповідні зміни до постанови, що регламентує карантинні заходи для протидії поширенню коронавірусу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, лікарні та інші установи охорони здоров'я мають забезпечити готовність до реагування на спалахи Covid-19 в умовах воєнного стану.

Фізичним особам і суб'єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу. А громадянам України Кабмін рекомендує пройти повний курс вакцинації від коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що працівники деяких професій, які відмовляються вакцинуватися від коронавірусу, будуть усуватися від роботи без збереження зарплати. На час воєнного стану цю норму скасовано.

Тим часом термін дії карантину в Україні продовжено до 31 травня. Відповідне рішення Кабмін прийняв ще до початку війни, 23 лютого. 

Варто зазначити, що у китайському Шанхаї за минулу добу зафіксували 3,5 тисячі позитивных тестів на Сovid-19. З 28 березня там запроваджують 9-денний карантин, який вважають наймасштабнішим за два роки.

Нагадаємо, Vgorode писав, що  лідери НАТО розглядали питання про надання Україні захисту від потенційних хімічних, ядерних, біологічних та радіологічних загроз від російських окупантів. Президент США Джо Байден не виключає того варіанта, що росія все ж може скористатися хімічною зброєю у військових діях проти України. Ми розповідали, як діяти українцям, якщо такий сценарій війни стане реальністю.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах