Школи вимагають від дітей здавати екзамени після повернення в Україну: як цього уникнути

Школи вимагають від дітей здавати екзамени після повернення в Україну: як цього уникнути.

Школи вимагають від дітей здавати екзамени після повернення в Україну: як цього уникнути. Фото: unsplash.com

Події
28 березня 2022 18:05

Батьки українських школарів, які були виїхали за кордон з дітьми та влаштувати їх до іноземних шкіл, занепокоєні повідомленнями про те, що в Україні їх діти будуть змушені складати дисциплінарні заліки чи екзамени, у іншому випадку - вони будуть відраховані. 

У батьків з'явилися питання щодо дистанційного навчання та щодо екзаменів для школярів, які навчалися в освітніх закладах за кордоном. Ми вирішили дізнатися детальніше, що чекає дітей, коли вони повернуться в Україну в свої школи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Головний редактор видання "КП в Україні" Оксана Богданова опублікувала на своїй сторінці у Facebook повідомлення, яке українські школи зараз розсилають батькам учнів.

Тож українські школи роз'яснюють це питання так:

  • Якщо діти навчаються за кордоном, а потім батьки планують повернути їх на навчання до школи в Україні, діти мають бути оцінені за українськими програмами для переведення на наступний рік навчання. Для цього у школі створюється комісія, яка проводить річне оцінювання для визначення відповідності рівня знань тому чи іншому класу.

Як можна уникнти цієї процедури?

Щоб не здавати дисциплінарні заліки та екзамени, батьки учнів, які знаходяться за кордоном, можуть звернутись до Посольств України та з'ясувати можливість долучення до навчання у Міжнародній українській школі. У ній навчання відбувається за нашими державними стандартами, тож їх результати прирівнюються до наших.

Якщо дитина продовжує навчання в інших школах України, то повернувшись вона має надати своїй школі результати навчання (табель успішності, свідоцтво досягнень, виписку оцінок, завірені печатками відповідних закладів).

Зазначимо, що Міністерство освіти і науки України повідомляє - якщо ваша школа відновила дистанційне навчання, батькам рекомендовано долучити до нього своїх дітей. Так вони матимуть змогу навчатися у своєму класі незалежно від місця перебування та уникнути екзаменів після повернення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що через війну в Україні загинуло 136 дітей, а поранення різного ступеня тяжкості отримали ще 199 дітей. Від дій окупантів найбільше страждають діти у Київській, Донецькій, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Луганській, Херсонській, Запорізькій, Житомирській та Сумській областях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах