Тварин з Ясногородки евакуювали волонтери

Тварин з Ясногородки евакуювали волонтери.

Тварин з Ясногородки евакуювали волонтери. Фото: www.reviewtime

Події
30 березня 2022 08:36

Учора, 29 березня, волонтери змогли потрапити на територію Ясногородської ферми, що знаходиться під Києвом, та вивезти тварин, які вижили після ворожого нападу. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 26 березня російська армія обстріляла сімейний еко-парк "Ясногородка". Через це там загинуло кілька тварин. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усього на території еко-парку утримувалося 26 видів копитних, а це понад 212 особин. Також там проживало близько 220 особин різних птахів, у тому числі понад 300 страусів. Мешканцями еко-парку були також єнот полоскун, єнот носуха, сурикати і дикобрази.

Як повідомляють волонтери UAnimals, під час війни ферма опинилася в окупації, тож тварин, яких окупанти не вбили, було вирішено вивезти.

Коли зоозахисники потрапили на територію парку, вони побачили, що ситуація жахлива. Тварини залишились покинутими, багато з них загинули, а решта травмовані та налякані.

Тож UAnimals у колаборації із Наталею Поповою та «Притулком для диких тварин» почали евакуацію тварин. Разом їм вдалося вивезти з ферми лам, альпак та пеліканів. Тварини будуть знаходиться у притулку Наталії, де їм буде надана необхідна допомога та належний догляд.

Тварин з Ясногородки евакуювали волонтери.Тварин з Ясногородки евакуювали волонтери. Фото: скріншот с відео

Сьогодні до порятунку тварин з еко-парку приєднаються його власники. UАnimals забезпечила три спеціалізовані авто для вивезення тварин до притулку. Подальша доля тварин вирішується. Якщо власники дозволять, то тварин можуть передати у більш безпечні притулки та зоопарки.

Окрім фізичної допомоги в евакуації тварин, UAnimals перерахували 100 000 гривень для еко-парку. Волонтери також відправили корм у ряд притулків по всій території України. Їжу для тварин отримали 5 притулків у Краматорську, притулки в Констянтинівці, Слов'янську Мирнограді, Запоріжжі, смт Біленьке, що в Запорізькій області, в Шполі та Новоархангельську. 12 555 кілограмів корму було закуплено для тварин у міні-притулках Чернігова, які потерпають від гуманітарної катастрофи.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах