У Києві група чоловіків погрожувала поліції зброєю

У Києві група чоловіків погрожувала поліції зброєю.

У Києві група чоловіків погрожувала поліції зброєю. Фото: npu.gov.ua

Події
30 березня 2022 12:37

У Києві поліцейскі затримали чоловіка за погрози та посягання на життя правоохоронців. Невідомі, захищаючи ймовірну правопорушницу, оточили копів та спрямували на них зброю, привівши її у бойову готовність. Одному з нападників вже оголошено про підозру.

Як повідомляють у Національній поліції, подія сталася біля одного з блокпостів у Голосіївському районі Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Патрульні зупинили авто Audi Q7 і попросили 52-річну водійку показати документи. На прохання поліцейських вона це зробила, але копи виявили в документах ознаки підробки. 

Після того, як жінку затримали, вона зателефонувала чоловікові. Невдовзі він та ще близько 20 невідомих осіб приїхали на місце. Всі вони були озброєні автоматами та погрожували підстрелити поліцейських.

Крім цього, чоловік киянки нецензурно висловлювався у бік патрульних, звинувачуючи їх у безпідставній зупинці дружини. Він дав своїм друзям вказівку відібрати зброю у копів. Невідомі, в свою чергу, оточили поліцейських та направили на них автомати.

Спільними силами внутрішньої безпеки, Управлінням стратегічних розслідувань в Київській області ДСР НПУ та поліції Києва агресивного чоловіка вдалося затримати. Встановлено, що ним виявився 57-річний мешканець столиці. 

У Києві група чоловіків погрожувала поліції зброєю.У Києві група чоловіків погрожувала поліції зброєю. Фото: npu.gov.ua

За цим фактом слідчі Голосіївського управління столичної поліції розпочали кримінальне провадження за трома статтями Кримінального Кодекса Укрїни:

  • ч. 3 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб);
  • ч. 2 ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця);
  • ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Правоохоронці також провели обшуки у приміщенні, де перебували нападники, та у їхніх автомобілях. Чоловікові, який давав накази, загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років.

У Києві група чоловіків погрожувала поліції зброєю.У Києві група чоловіків погрожувала поліції зброєю. Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Київському метрополітені поліцейські помітили та затримали пасажира з боєприпасами. Невідомий намагався пронести у спортивній сумці гранату та набої. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах