З початку війни СБУ затримала понад 350 учасників ДРГ та найманців Росії

З початку війни СБУ затримала понад 350 учасників ДРГ та найманців росії.

З початку війни СБУ затримала понад 350 учасників ДРГ та найманців росії. Фото: пресслужба СБУ

Події
25 березня 2022 13:43

Сьогодні, 25 березня, Служба безпеки України святкує свій 30-й ювілей. Її робота під час війни є не менш важливою, ніж робота армії. СБУ виявляє та затримує диверсантів, найманців військ росії та інших порушників праовпорядку. Так, з початку війни в Україні СБУ ліквідувала більше 20 ворожих ДРГ і затримала понад 350 їх учасників, а також перекрила міжнародні канали вербування найманців до війська окупантів.

Співробітники Служби працюють цілодобово. Про нещодавні результати їх роботи розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Києві СБУ затримала озброене диверсійне угрупування рф. Вони видавали себе за бійців територіальної оборони міста.

Також, більше ніж 10 агентів російських спецслужб, причетних до сприяння загарбникам і військових злочинів, було викрито та затримано на тимчасово окупованій території Луганської області.

Нещодавно було затримано групу осіб, які збирали дані про засоби радіоелектронної боротьби та безпілотні літальні апарати українських військових підрозділів.

У Запоріжжі СБУ завадила провести так звану "федералізацію" регіону. Окупанти хотіли розпочати правління в області, ввівши своїх агентів до складу органів місцевого самоврядування. 

Крім цього, з початку повномасштабної агресії рф ліквідовано основні транснаціональні канали вербування найманців для війни проти України та осіб, які цим займалися. Зокрема, було нейтралізовано спроби ворожої воєнної розвідки переправити до України бойовиків з Близького Сходу. 

Досягнення СБУ є і на інформаційному фронті. За інформаційно-підривну діяльність фахівцями було блоковано 89 Youtube-каналів, що належали російським медіа та кремлівським пропагандистам. Також заблоковано тисячі акаунтів у соцмережах, через які ворожі інтернет-агенти поширювали дезінформацію чи передавали дані про дислокацію і переміщення українських військ.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності і покарання всіх осіб, причетних до агресії проти України і вбивства мирних громадян.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Верховна Рада України ухвалила закон про запровадження кримінальної відповідальності за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ. Покарання за це передбачено статтею 114-2 КК України. За несанкціоноване розповсюдження секретної інформації порушників закону каратимуть позбавленням волі від трьох до 12 років, залежно від тяжкості злочину. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах