Окупанти почали відходити від ЧАЕС та Зони відчуження

Окупанти почали відходити від ЧАЕС та зони відчуження.

Окупанти почали відходити від ЧАЕС та зони відчуження. Фото: bigkyiv.com.ua

Події
31 березня 2022 20:03

31 березня стало відомо, що російські війська, які захопили Чорнобильську атомну електростанцію та всю Зону відчуження вирішили покинути небезпечну зону та місто Славутич. Двома колонами вони вирушили в бік українського кордону з Республікою Білорусь.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що окупанти вже відвели від Києва понад 700 одиниць техніки. Нещодавно українські військові звільнили село Вишеград у Макарівському районі , а найближчими днями очікується ще більше хороших новин із Київської області. Окупанти намагаються перекинути всі сили на схід і зайняти позиції на адмінкордоні Донецької та Луганської областей. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє ДП "Енергоатом", на ЧАЕС ще залишається невелика кількість загарбників, але поступово окупанти покидають Зону відчуження та місто-супутник станції Славутич. 

Окупанти почали відходити від ЧАЕС та зони відчуження.Окупанти почали відходити від ЧАЕС та зони відчуження.

Російські війська підтвердили свій відхід від ЧАЕС підписанням "Акту прийому та передачі охорони Чорнобильськой атомної електростанції". У ньому окупанти зазначили, що "претензий з боку адміністрації об'єкта, що був під охороною, по відношенню до військи національної гвардії рф немає". Тож, як виявилось, російські війська весь цей час начебто "охороняли" станцію.

Окупанти почали відходити від ЧАЕС та зони відчуження.Окупанти почали відходити від ЧАЕС та зони відчуження. Фото: t.me/energoatom_ua

Ще одну колону в бік Білорусі окупанти формують з міста Славутич, у яке зайшли майже місяць тому.

 

Перед відводом військ з ЧАЕС стало відомо, що до білоруського Гомеля привезли опромінених радіацією російських військових, які захопили станцію та будували у Рудому лісі - найзабрудненішій частині Зони відчуження - окопи та фортифікаційні споруди. Вони будуть проходити лікування в Білоруському центрі радіаційної медицини. 

- Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти", - зазначають у "Енергоатомі".

Раніше ми розповідали, що російські війська пограбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію в місті Чорнобиль. Там зберігалося майже 100 одиниць найсучаснішого аналітичного обладнання, аналогів якого немає у Європі. Лабораторія виконувала стратегічні функції під час роботи з пробами радіоактивних відходів, допомагала їх аналізувати й забезпечувати ядерну та радіаційну безпеку. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах