В Україні розпочався весняний призов до армії

В Україні розпочався весняний призов до армії.

В Україні розпочався весняний призов до армії. Фото: Shutterstock

Події
02 квiтня 2022 16:36

У п'ятницю, 1 квітня, в Україні розпочався весняний призов до армії ЗСУ. Він буде тривати до червня, а у жовтні розпочнеться й осінній призов. Важливо зазначити, що строковики не будуть брати участь у бойових діях.

Відповідний указ з'явився на офіційному сайті Президента України. В умовах широкомасштабного вторгнення росії особливості призову на строкову службу визначаються також законодавчими актами військового стану.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До строкової служби призиватимуть українських чоловіків від 18 до 27 років, які не мають права на відстрочку та придатні за станом здоров'я.

Відповідно до законодавства, строковиків залучають насамперед до комплектування арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєприпасів та на посади, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації. На фронт їх відправляти не будуть.

Відстрочку від призову можуть отримати студенти на період навчання, а також аспіранти, інтерни чи докторанти. За законом відстрочка передбачена також для тих чоловіків, у яких батьки або один з них непрацездатний, батьки трьох і більше маленьких дітей або дитини з інвалідністю.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що У Верховній Раді України депутати проголосували за законопроект №7209 (про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо звільнення від військової служби деяких категорій громадян). Згідно з ним, певні категорії населення звільнили від військової служби під час загальної мобілізації. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах