За місяць в Україні затримано близько 600 диверсантів

За місяць в Україні затримано близько 600 диверсантів - фото: facebook.com/UA.National.Police

За місяць в Україні затримано близько 600 диверсантів - фото: facebook.com/UA.National.Police

Події
03 квiтня 2022 18:21

Протягом місяця після військового повномасштабного нападу росії на Україну правоохоронці затримали в Україні близько 600 диверсантів.

Як повідомив перший заступник голови Міністерства внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі всеукраїнського телемарафону 3 квітня, близько 600 диверсантів було затримано лише підрозділами Національної поліції. Затриманих передали до Служби безпеки України.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Відомо, що представники диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) зокрема знімали для ворога позиції українських військових, військові підрозділи, блокпости тощо. Подібні фотографії об'єктів ЗСУ знайшли у мобільних телефонах затриманих. Самі ДРГ були різними за кількістю людей та виконували різні завдання.

Лише 2 квітня на Дніпропетровщині затримали як мінімум п'ятьох потенційних диверсантів.

Варто нагадати, що українцям необхідно бути пильними у цей час, не підказувати дорогу незнайомцям, звертати увагу на промову незнайомців та їхню дезорієнтацію на місцевості, а також помічати інші підозрілі ознаки незнайомих людей – вони можуть бути членами ДРГ. Про підозрілих осіб треба повідомляти правоохоронцям.

Раніше Vgorode повідомляв, хто такі диверсанти і що їм загрожує згідно із законом України. Адже навіть несвідома робота на ворога не звільняє від відповідальності.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах