В Україні створять "Книгу катів" для розшуку і покарання російських варварів

В Україні створять "Книгу катів" для розшуку і покарання російських варварів.

В Україні створять "Книгу катів" для розшуку і покарання російських варварів. Фото: Twitter

Події
04 квiтня 2022 13:10

Вчора весь світ шокували жахливі кадри зі звільнених міст на Київщині,  зокрема, у Бучі, Гостомелі та в Ірпені. Важко описати словами нелюдські вчинки, звірства російських окупантів, які ґвалтували, знущалися та розстрілювали беззбройне мирне населення.

В Україні створять спеціальну "Книгу катів", до якої вноситимуть російських окупантів, причетних до злочинів на території України. Про це повідомив Володимир Зеленський під час відеозвернення 3 квітня.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Згідно з указом президента в Україні буде створено спеціальний механізм  для розслідування та судового розгляду кожного злочину окупантів на території нашої держави.

Основна мета цього механізму - спільна робота національних та міжнародних слідчих, прокурорів та суддів. Завдяки спільним зусиллям будуть притягнуті та покарані конкретні особи, які розв'язали або будь-яким чином брали участь у цій страшній війні проти українського народу та у злочинах проти людей.

Президент пообіцяв, що кожен винний у таких злочинах буде внесений у спеціальну Книгу катів, буде знайдений і покараний. Також додав, що МЗС, Офіс генпрокурора, Нацполіція, СБУ, розвідка та інші структури повинні спрямувати всі зусилля на те, щоб цей механізм запрацював негайно.

Глава держави також закликав усіх українських громадян і друзів України у світі долучитися до цієї роботи й допомогти встановленню справедливості.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що місцева влада прокоментувала обстановку в Бучі на даний момент після звільнення міста від російських окупантів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах