ЄС готує нові санкції проти росії після фото "Бучанської різанини"

ЄС готує нові санкції проти росії через "Бучанську різанину" - фото: Ukraine Media Centre.

ЄС готує нові санкції проти росії через "Бучанську різанину" - фото: Ukraine Media Centre.

Події
04 квiтня 2022 14:07

Європа готова підтримати Україну та розглядає ще жорсткіші санкції проти росії після фотографій "Бучанської різанини", які були опубліковані в Мережі після звільнення Бучі від російських окупантів.

Президент Європейської ради Шарль Мішель написав у себе в твіттері, що шокований кадрами звірств, які скоїла російська армія щодо мирних жителів на території Київської області під час окупації. Він зазначив, що Євросоюз допомагає Україні збирати всі докази для міжнародних судів та на підході подальші санкції від ЄС проти російської федерації.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Шарль Мішель шокований діями російської армії в Україні - фото: twitter.com/eucopresidentШарль Мішель шокований діями російської армії в Україні - фото: twitter.com/eucopresident

Наразі проти росії через військовий напад на Україну введено чотири пакети санкцій. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, ці санкції діють і продовжують посилюватися, а тривала і виснажлива війна, перш за все, шкодитиме російській економіці. П'ятий пакет санкцій уже підготовлено.

Після визволення Київської області 2 квітня з'явилися нові факти воєнних злочинів російських окупантів. Влада росії спростовує всі звинувачення в їхній бік і називає фотографії зі звільненої Бучі - провокаціями та постановкою, щоб використати нібито в антиросійських цілях.

Проте після появи фотографій зі звільнених населених пунктів Київщини Захід різко засуджує дії російських військових. ООН мають зібрати Раду безпеки 5 квітня та обговорити подальші дії у зв'язку з останніми подіями в Україні. А представники країн ЄС мають зібратись 6 квітня. За даними ЗМІ, на зустрічі Євросоюзу порушать питання нових жорстких санкцій проти росії та, можливо, тему ембарго на енергоносії.

Відомо, ща росія також відправила запит про засідання Ради безпеки ООН щодо Бучі та дій "українських радикалів" раніше - 4 квітня, але цей запит відхилено.

Для запровадження санкцій потрібне єдине рішення всіх 27 країн Євросоюзу. Деякі європейські країни вимагають рішучих заходів проти росії, включаючи ембарго та часткову відмову від російських нафти та газу, але низка держав поки що не погоджується із введенням таких заходів.

Раніше Vgorode повідомляв, яка ситуація зараз у Бучі і коли жителям можна буде повернутися додому, а також зібрав жахливі фото злочинів окупантів у Київській області.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах