На Київщині окупанти знищили ландшафтний парк

На Київщині окупанти знищили ландшафтний парк.

На Київщині окупанти знищили ландшафтний парк. Фото: t.me/kyiv_n

Події
05 квiтня 2022 00:07

У Макарівському районі Київської області російські окупанти знищили ландшафтний парк "Добропарк". Від обстрілів на території  постраждало багато будівель, але персонал, на щастя, живий і перебуває у безпечному місці.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що "Добропарк" під Києвом облаштували ще в лютому 2020 року, а його офіційне відкриття було у квітні того ж року. Це був великий ландшафтний парк площею 400 футбольних полів. Тут було висаджено безліч дерев та створено кілька долин. Також на території "Добропарку" є 16 невеликих озер. Парк користувався популярністю у організаторів фестивалів, любителів кемпінгу та катання на квадроциклах. Минулої зими у ньому створили гарну новорічну локацію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час терористичного нападу на Київську область російські окупанти не пройшли повз "Добропарк". Наразі ландшафтний парк майже повністю знищений, повідомляють на Facebook-сторінці парку.

Внаслідок ворожих обстрілів у парку повністю знищено головний будинок, у якому взимку розміщувалася велика Резиденція чарівника Доброчара. Усі інші будівлі на території "Добропарку" також постраждали. Окупанти розбили весь транспорт та техніку та вкрали садові інструменти. І це ще не всі втрати. Як повідомляють власники парку, стан інших втрат поки що оцінити важко. Персонал від дій російської армії не постраждав.

На Київщині окупанти знищили ландшафтний парк.На Київщині окупанти знищили ландшафтний парк. Фото: facebook.com/dobropark.ua

Раніше ми розповідали, що російські солдати пограбували етнографічний комплекс "Українське село" у селі Бузова Бучанського району. Єдине місце, яке не чіпали окупанти – сувенірна крамниця. При цьому будинки на його території залишилися цілими.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах