На Подолі "під шумок" руйнують історичну будівлю кінця ХІХ століття

На Подолі "під шумок" знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття.

На Подолі "під шумок" знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття. Фото: Volodymyr Fomichov

Події
05 квiтня 2022 07:57

Поки вся Україна воює і зазнає страшних розрух, в Києві вирішили швидко знести історичну будівлю кінця ХІХ століття. Кам’яниця розташована за адресою Цимлянський провулок, 3, що на Подолі.

Про те, що в такі важки часи для країни хтось вирішив реалізувати свої протизаконні плани, повідомив юрист та активіст «Мапи Реновації» Дмитро Перов.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Будівля побудована в 1902 році. Раніше там знаходилась поліцейська дільниця Плоского участка. Восени 2021 року дана споруда потрапила до Мараторію на знесення історичних будівель Києва. Проте 26 лютого 2022 року, у перші дні війни, її почали розбирати.

На Подолі "під шумок" знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття.На Подолі "під шумок" знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття. Фото: Volodymyr Fomichov

На Подолі "під шумок" знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття.На Подолі "під шумок" знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття. Фото: Volodymyr Fomichov

За даними депутатки Київради Ксенії Семенової, будівля знаходиться в історичному ареалі, в межах пам’ятки місцевого значення «Історичний ландшафт київських гір ти долини річки Дніпро». Ще восени 2021-го будинок потрапив до «списку КМДА» по культурній спадщині. У забудовника відсутні всі необхідні дозволи на будівельні роботи.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що громадська організація "Урбаніна" показала концепцію розвитку Гостиного двору у Києві. Розробили її архітектори, урбаністи, мистецтвознавці та місцевої влади.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах