Які товари подорожчали найбільше в Україні за період війни

Які товари найбільше подорожчали в Україні за період війни - фото: Brooke Cagle/Unsplash

Які товари найбільше подорожчали в Україні за період війни - фото: Brooke Cagle/Unsplash

Події
06 квiтня 2022 00:29

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів проаналізувала, які товари найбільше подорожчали у магазинах для покупців в Україні під час війни після російського військового вторгнення.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що підвищення цін на товари та послуги в умовах війни є неприпустимим. Станом на 4 квітня 2022 року було перевірено понад три тисячі цін на соціально значущі товари після різних повідомлень споживачів.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Повідомляється, що багато повідомлень споживачів стосувалися подорожчання продуктів харчування, товарів першої необхідності, пального, продажу алкоголю та відсутності розрахунку за безготівкову оплату.

Відомо, що, за результатами спостережень порівняно з 23 лютого, підвищення цін під час воєнного стану зафіксовано переважно на такі продукти: хліб пшеничний, хліб житньопшеничний, гречана крупа, макарони, олія, ріпчаста цибуля та інше.

Порушення були встановлені у великої кількості суб'єктів господарювання – точна кількість не називається. На окремі види товарів спостерігалося незначне зниження цін.

Фахівцями територіальних підрозділів Держпродспоживслужби здійснюється цінове спостереження роздрібних цін на споживчі товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення на підприємствах торгівлі та аптечних закладах.

Економісти кажуть, що загалом ціни на продукти в Україні збільшились приблизно на 10%. Але ця цифра не відповідає фактичним даним по регіонах, а залежить від рівня досяжності та безпеки доставки.

Раніше Vgorode повідомляв, що окупанти почали продавати в Росії награбовані в Україні "трофеї".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах