У Бучу та Ворзель потрібні волонтери та робоча сила

У Бучу та Ворзель потрібні волонтери та робоча сила.

У Бучу та Ворзель потрібні волонтери та робоча сила. Фото: facebook.com/bucharada.gov.ua

Події
07 квiтня 2022 13:59

Жителів Києва та області просять допомогти з ремонтом будівель, які зазнали ушкодженнь під час російської агресії та окупації міста Буча та селища Ворзель. Крім цього, поблизу Ворзеля створено два гуманітарних штаби, для роботи в яких потрібні волонтери.

Роботи з відновлення міст тривають, проте, як зазначає Бучанська міська рада, не вистачає робочих рук. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, після окупації у Бучі відновлюють критичну та соціальну інфраструктуру, прибирають тіла мирних жителів, розбиту техніку, розстріляні авто та руїни, які залишив після себе ворог. Також вживаються заходи з відновлення роботи комунальних служб, газо-, електро- і водопостачання та зв’язку. Рятувальники перед цим ретельно проодять роботи з розмінування. 

Бучанська громада шукає людей, які готові допомогти з ремонтом, щоб спільними силами виконати непрості завдання з відновлення міста.

У Бучу та Ворзель потрібні волонтери та робоча сила.У Бучу та Ворзель потрібні волонтери та робоча сила. Фото: facebook.com/bucharada.gov.uа

У Бучу та Ворзель потрібні волонтери та робоча сила.У Бучу та Ворзель потрібні волонтери та робоча сила. Фото: facebook.com/bucharada.gov.uа

Для допомоги населенню у селищі Ворзель було створено гуманітарний штаб Бучанської міської територіальної громади. Штаб має два пункти:

  • у школі по вул.Курортна;
  • у приміщенні пошти, мікрорайон Кічеєве.

Режим роботи штабу - з 12.00 до 16.00. Відповідальні у ЗОШ: Нікольський Максим +38(097)-918-44-60, Шома Артем + 38(067)-900-48-90. Відповідальна на пошті в Кічеєвому: Черешкіна Ірина +38(063)-515-44-85.

У кожному із названих центрів можна залишити замовлення на ліки. Для цього потрібно зазначити адресу, ПІБ людини та перелік ліків.

До слова, у селищі Ворзель вже проводять розмінування. У першу чергу служби ДСНС працюють над розмінуванням об‘єктів критичної інфраструктури, щоб відновити електро-, газо- та водопостачання. Потім фахівці перевірятимуть житлові квартали населеного пункту. Щодо розмінування у Ворзелі можна звертатися за номером 101.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що після деокупації Бучі в мережі з'явилися жахливі фотографії злочинів окупантів у місті та інших населених пунктах Київщини. У Ірпені, Бучі, Мотижині, в районі Житомирської траси  лежать десятки трупів місцевих жителів. Також ворог наніс значних руйнувань будівлям та знищив техніку. Наразі у звільнених від російської окупації населених пунктах Київської області українські військові проводять зачистку, а рятувальники займаються розмінуванням території.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах