Донька загиблої жінки з червоним манікюром із Бучі розповіла про матір

Донька загиблої жінки з червоним манікюром із Бучі розповіла про матір.

Донька загиблої жінки з червоним манікюром із Бучі розповіла про матір. Фото: Ukraine Media Centre

Події
08 квiтня 2022 14:33

В результаті Бучанської різанини в місті знайшли безліч тіл убитих мирних жителів, серед яких виявилася Ірина - жінка з червоним манікюром, фото якого розлетілося по всьому світу.

Ми вже розповідали історію візажистки, яка дізналася у ній свою клієнтку. За день до війни Ірина відвідала останній урок з візажу та розповідала, що хоче почати жити для себе. Проте 24 лютого в Україну вторглися російські війська, які на жаль змінили плани багатьох людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Донька 52-річної Ірини Фількіної Надія підтвердила, що її мати загинула. У жінки залишилися двоє дочок та чоловік, повідомляє "ТСН".

Зв'язок із нею зник у перші дні війни, через що рідні довго не могли знайти її і сподівалися вийти на зв'язок після звільнення міста. Проте, коли окупанти покинули Бучу та журналісти опублікували фото та відео зруйнованого міста та мертвих мирних жителів, сім'я Ірини побачила її тіло на кадрах.

За словами Надія, у перший тиждень війни Ірина перебувала на своїй роботі – в "Епіцентрі" на вулиці Берковецькій, у Києві. Вона думала, що там буде безпечно, але незабаром почалися обстріли, тож жінка вирішила поїхати додому, де є льох. 5 березня Ірина сіла на велосипед і поїхала у бік Бучі, коли в Ірпені були масові наступи окупантів.

Діставшись центру міста, жінка зателефонувала дочкам і повідомила, що їде додому. Доньки хотіли відмовити її та просили поїхати у бік вокзалу на евакуацію.

- Але вона тільки сказала молодшій сестрі: "Все, дочко, мама любить тебе, давай, бо мені тяжко крутити педалі", - розповідає Надія.

За годину зв'язку з Іриною вже не було. Спочатку її родичі сподівалися, що в селі просто немає зв'язку і мати в порядку.

Наступного дня з'явилася посада від українського військовослужбовця, який розповів, що якась жінка проїжджала через КП "Український" та потрапила під обстріл. Надія каже, що вони намагалися дізнатися, ким була жінка – її зовнішній вигляд, вік, оскільки саме там мала проїжджати її мати.

- Ми місяць прожили з думкою: а раптом вона жива і її хтось забрав до лікарні. І ми себе налаштували, що вона жива, – каже дівчина.

Проте відео з Бучі, яке з'явилося у мережі після відходу окупантів, не залишило їм надій.

1 квітня був день народження Ірини. Увечері її родичам надіслали відео де було видно, що жінка лежить мертвою з велосипедом. Особи не було видно, але штани, в яких була загибла, належали Ірині – саме в них вона пішла на роботу. До того ж було видно червоний манікюр, фото якого розлетілося світом. Саме такою вона робила два місяці поспіль.

Редакція Vgorode приносить співчуття рідним та близьким Ірини.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах