Окупанти до смерті катували 78-річного українського журналіста

Окупанти до смерті катували 78-річного українського журналіста - фото: t.me/spilkanews

Окупанти до смерті катували 78-річного українського журналіста - фото: t.me/spilkanews

Події
09 квiтня 2022 12:48

Від рук російських окупантів під Маріуполем загинув український журналіст, письменник, волонтер, капітан першого рангу, морський офіцер у відставці, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України Євген Баль. На час смерті йому було 78 років.

Повідомляється, що російські військові взяли журналіста-ветерана в полон ще 18 березня в його будинку в селі Мелекіне Донецької області на узбережжі Азовського моря. Приводом для цього стали нібито фотографії з українськими морпіхами як "доказ фашизму". Через три дні тортур та жорстокого побиття його відпустили. Проте, згодом Євген Баль помер 2 квітня.

Більше актуальних новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Загиблий журналіст Євген Баль - фото: facebook.com/pavlo.kushch.58/Загиблий журналіст Євген Баль - фото: facebook.com/pavlo.kushch.58/

За інформацією Національної спілки журналістів України, вони тримали в таємниці те, що сталося, щоб не нашкодити і дати можливість виїхати ветерану. Вони збиралися оприлюднити всю правду про злочин російських окупантів проти журналіста після того, як він поїде з тимчасово окупованої території, але, на жаль, Баль помер через отримані рани після побоїв.

Журналіст Павло Кущ додав, що окупанти відпустили 78-річного чоловіка, назвавши причину, що вони нібито "не воюють із ветеранами флоту СРСР" і це після кількох днів побиття.

Відомо, що останнім часом журналіст писав та видавав книги, які містили розповіді про роботу за 20 кілометрів від лінії фронту та спогади з початку війни на Донбасі – 2014 року. Він активно допомагав українським військовим та мирним жителям. Журналісти з усієї країни познайомилися з ним 2019-го під час медіафестивалю у Буковелі.

Донецька обласна організація Національної спілки письменників України звернеться до керівників спілки письменників, щоб вийти з клопотанням щодо нагородження Євгена Миколайовича Баля орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно.

Висловлюємо співчуття близьким та родичам щодо смерті Євгена.

Раніше Vgorode повідомляв, що в Бучі окупанти вбили екс-нардепа Олександра Ржавського, який мав проросійські погляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах