Верховна Рада пропонує штрафувати або давати 5 років тюрми за торгівлю алкоголем у війну

Верховна Рада пропонує штрафувати або давати 5 років тюрми за торгівлю алкоголем у війну.

Верховна Рада пропонує штрафувати або давати 5 років тюрми за торгівлю алкоголем у війну. Фото: zaxid.net

Події
09 квiтня 2022 13:24

Верховна Рада України пропонує жорсткіше карати громадян, які під час війни порушують сухий закон. Зокрема, запровадити штрафи за незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів та порушення заборони торгівлі алкоголем в умовах воєнного або надзвичайного стану.

В середу, 6 квітня, був зареєстрований відповідний законопроєкт №7261. Наразі він опрацьовується комітетом Верховної Ради.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Згідно із законопроєктом, торгівля алкогольними напоями на територіях, де введено військове або надзвичайне положення, каратиметься штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або громадськими роботами на строк від 100 до 240 годин.

У разі повторного порушення або за попередньою змовою групи осіб, покарання буде суворішим. Сума штрафу становитиме від 51 до 136 тисяч гривень або від 2 до 5 років за гратами.

Також, планують доповнити ст. 204 Кримінального кодексу України. Громадян, які незаконно виготовлятимуть, зберігатимуть, продаватимуть або транспортуватимуть алкоголь з метою отримання прибутку, чекатиме позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією товарів, знарядь виробництва та сировини.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у перші дні війни багато банків України до літа запровадили для своїх клієнтів "кредитні канікули". Деякі українці не зрозуміли, в чому сенс цього нововведення, і взялися обзивати банківських працівників ошуканцями-мародерами. Чому наші банки продовжують нараховувати відсотки за кредитами та не прощають борги – докладно читайте нижче.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах