П’ятий пакет санкцій передбачає, що усі російські та білоруські фури повинні покинути територію ЄС

П’ятий пакет санкцій передбачає, що усі російські та білоруські фури повинні покинути територію ЄС.

П’ятий пакет санкцій передбачає, що усі російські та білоруські фури повинні покинути територію ЄС. Фото: amp.censor.net

Події
09 квiтня 2022 16:00

У зв’язку зі збройною агресією росії, ЄС запроваджує санкції, намагаючись в такий спосіб зупинити агресора. Нещодавно з’явився п’ятий пакет санкцій, який містить нові обмеження для рф та Білорусі.

Згідно з новими санкціями, усі російські та білоруські фури мають покинути територію ЄС до 16 квітня. Про це повідомляє українська активістка Наталка Панченко, яка була співорганізаторкою блокади вантажівок країни-агресора на польсько-білоруському кордоні.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Вона наголошує, що ще на початку березня, ніхто не бачив проблеми в тому, що російські і білоруські фури возять товари до росії, і в жодному проєкті санкцій цього пункту не було. Проте сотням активістів із різних країн вдалось привернути увагу ЗМІ й вплинути на європейських політиків.

Українська активістка Наталка Панченко, яка була співорганізаторкою блокади вантажівок країни-агресора на польсько-білоруському кордоні.Українська активістка Наталка Панченко, яка була співорганізаторкою блокади вантажівок країни-агресора на польсько-білоруському кордоні. Фото: facebook.com Наталка Панченко

Блокування російських і білоруських перевезень на всій території ЄС означає, що тонни вантажів не поїдуть в росію. Через що тисячі росіян втратять роботу, а сотні фур більше ніколи не поїдуть в Європу і не привезуть звідти товари.

По словам Панченко, поки активісти не планують розслаблятися. Вони хочуть пересвідчитись, що ці санкції справді працюють а чи призведуть до блокади торгівлі між ЄС та росією. Також, активісти продовжують вимагати від країн ЄС негайного ембарго на російський газ, нафту та вугілля.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Європа готова підтримати Україну та розглядає ще жорсткіші санкції проти росії після фотографій "Бучанської різанини", які були опубліковані в Мережі після звільнення Бучі від російських окупантів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах