Окупанти перетворили екопарк під Києвом на катівню

Окупанти перетворили екопарк під Києвом на катівню - фото: tsn.ua

Окупанти перетворили екопарк під Києвом на катівню - фото: tsn.ua

Події
10 квiтня 2022 19:59

У сімейному екопарку, розташованому в селі Мотижин Київської області, російські солдати під час окупації влаштували на місці катівню.

Повідомляється, що екопарк на околиці населеного пункту окупанти перетворили на катівню і, за попередніми даними, вбили тут як мінімум п'ятьох мирних жителів. Про це розповіли у сюжеті ТСН, посилаючись на слова тих полонених, кому вдалося вижити.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

В екопарк російські солдати спеціально завозили людей, катували та вбивали. Жителів зв'язували, прив'язували, тягли землею, загрожували автоматами, застосовували силу. Окупанти також з кінця цього березня захопили місцевий центр реабілітації для алко- та наркозалежних, стріляли по всьому, що бачили, та шукали бази українських військових.

Один з тих, хто вижив Олег Бондаренко, розповідає, що його росіяни привезли із зав'язаними очима, катували і допитували, кинули зав'язаним у колодязь, не давали їжі та води. Чоловік сидів дві доби в колодязі. За його словами, з людей знущалися здебільшого офіцери. Після вбивств вони спокійно та цинічно сідали обідати.

Через деякий час у цьому колодязі знайшли тіло вбитого, якого окупанти катували після Олега. Він чув, що загиблого вбивали півтори години - били, палицею переламували руки і потім ноги прострілювали.

Разом із Олегом у полоні перебував літній чоловік, чию доньку застрелили. Неподалік катівні знайшли і братську могилу, де було поховано старосту Мотижина Ольгу Сухенко, її чоловіка, сина и та ще загиблих, яких раніше також катували російські солдати.

Загалом на Київщині виявили понад 400 убитих мирних жителів під час активних бойових дій. Слідчі та експерти продовжують працювати з пошуку зниклих безвісти, документуючи злочини російських військових.

Крім того, представники екопарку "Ясногородка" говорять, що зараз вони намагаються знайти своїх тварин, серед яких: носухи, єноти, карликові телята, пугачі, благородні олені, дикобрази та мунтжаки. Якщо хтось із місцевих мешканців побачить цих тварин, просять повідомити Надії за номером (096) 113-86-11.

Раніше Vgorode писав:

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах