У Київський зоопарк приїхав евакуйований тигр із Харкова

У Київський зоопарк приїхав евакуйований тигр із Харкова - фото: facebook.com/zoo.kyiv.ua/

У Київський зоопарк приїхав евакуйований тигр із Харкова - фото: facebook.com/zoo.kyiv.ua/

Події
13 квiтня 2022 12:57

У вівторок, 12 квітня, до Київського зоопарку нарешті прибула тигриця, яку евакуювали з розбитого окупантами харківського екопарку "Фельдман".

Відомо, що врятована тварина приїхала у жахливому стані, оскільки вона змучена стресом внаслідок обстрілу екопарку у Харкові російськими військовими. Також у тигриці стерті ікла, облазить шерсть і є рани на тілі. Наразі новий мешканець столичного зоопарку проходить лікування.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Київські ветеринари оцінили загальний стан тигриці. Її вага становить 200 кілограмів, вік невідомий, є гібридом і не відноситься до конкретного виду.

Лікарі провели докладний огляд тварини, лікують опіки та садна, взяли аналіз крові на дослідження, проводять антибіотикотерапію, протишокову та патогенетичну терапію. Наразі фахівці регулярно перевіряють пацієнта кожні 15-20 хвилин, моніторуючи стан тварини. Так розповіли представники Київського зоопарку.

Протягом першого місяця після прибуття до столиці тигриця перебуватиме у карантинній зоні зоопарку. Окрім неї з харківського екопарку були евакуйовані також білі леви та інші тварини, які вирушили до тимчасового притулку в зоопарку Одеси до закінчення бойових дій.

Рятувальні операції з вивезення тварин екопарку до інших міст України продовжуються. Після відновлення "Фельдмана" тварини повернуться додому.

Раніше Vgorode повідомляв, що до Київського зоопарку привезли гуманітарну допомогу. Щоб підтримати установу, можна надіслати на реквізити зоопарку благодійний внесок або купити електронні квитки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах