Зеленський назвав втрати серед українських військових

Зеленський назвав втрати серед українських військових – фото: instagram.com/zelenskiy_official/

Зеленський назвав втрати серед українських військових – фото: instagram.com/zelenskiy_official/

Події
16 квiтня 2022 07:37

В інтерв'ю для видання CNN президент України Володимир Зеленський розповів, скільки українських захисників було вбито та поранено в цій війні внаслідок російської агресії.

За словами Зеленського, з початку російського військового повномасштабного вторгнення, 24 лютого, протягом усієї 50-денної війни Україна втратила від 2500 до 3000 українських військовослужбовців. Такі дані загиблих наводять офіційні особи. При цьому втрати Росії становлять від 19 тисяч до 20 тисяч особового складу, хоча вони визнають лише 1351 загиблого російського солдата.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Щодо поранених українських військових, то ця цифра в межах 10 тисяч людей, але на даному етапі невідомо, скільки з них виживуть.

Кількість жертв серед цивільного населення під час військових дій проти окупантів підрахувати складніше, тим більше, що багато міст блокують російські військові. Але за даними ООН, з 24 лютого до 14 квітня 2022 року було зафіксовано 4633 випадки загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 1982 загиблих та 2651 поранених.

Зеленський також додав, що всі країни світу мають бути готові до того, що президент Росії путін може застосувати тактичну ядерну зброю у своїй війні з Україною. Не виключається застосування й хімічної зброї.

Раніше Vgorode повідомляв, що до Києва щодня повертаються десятки тисяч жителів, через що виникли проблеми на дорогах.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах