Путін вирішив, що битва за Донбас буде фінальною фазою, - військовий експерт

Путін вирішив, що битва за Донбас буде фінальною фазою, - військовий експерт.

Путін вирішив, що битва за Донбас буде фінальною фазою, - військовий експерт. Фото: AP/Scanpix

Події
18 квiтня 2022 21:29

Військовий експерт вважає, що президент Росії Володимир Путін вирішив, що битва на сході України буде фінальною фазою активної боротьби.

Про це в інтерв'ю "ТСН" заявив бригадний генерал у відставці, старший науковий співробітник Центру Белфер при Гарвардській школі Кеннеді Кевін Раян. Він проаналізував "успіхи" російської армії за ці два місяці війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Цілі путін змінилися з грудня, коли він вперше почав загрожувати НАТО, США та Україні. Його цілі стали значно меншими, бо спочатку він погрожував усьому альянсу у східній Європі. А зараз він загрожує Україні безпосередньо, адресуючи свої погрози президентові Зеленському та українському уряду.

На думку Раяна, навіть у рамках цих нових цілей президент РФ все одно значно зменшив вимоги. Спочатку було зрозуміло, що його війська хочуть захопити Київ та набагато більше територій. Але зараз, вважає Раян, Путін вирішив, що битва за Донбас буде фінальною фазою цієї активної боротьби.

- Війна може ще продовжуватись. Але активна боротьба зі швидкою атакою, яку ми бачили від росіян і яка вже пройшла, закінчиться цією фазою на сході. І, можливо, Путін візьме більше територій на сході.

Так, Раян думає, що наприкінці цих активних боїв росіяни захоплять значні території на півдні та сході нашої країни.

- Хоч вони не досягли всіх своїх цілей саме через хоробру відсіч українських військових, Росія все одно досягне безлічі цілей, - вважає експерт.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах