У парламенті пропонують замість Дня перемоги 9 травня святкувати День Європи

У парламенті пропонують замість Дня перемоги 9 травня святкувати День Європи.

У парламенті пропонують замість Дня перемоги 9 травня святкувати День Європи. Фото: ukrinform.ua

Події
19 квiтня 2022 11:49

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, згідно з яким 9 травня відзначати День Європи, а не День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вчора, 18 квітня, був зареєстрований відповідний законопроєкт, проте його текст ще не опублікували. Його авторами виступили близько 30 депутатів від різних францій.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Народний депутат Володимир В’ятрович зазначив, що Україна повинна разом з усім цивілізованим світом повинна відзначати День Європи. А не так як Росія 9 травня святкувати День перемоги. До того ж, цю дату придумав тодішній вождь Йосип Сталін.

Якщо звернутись до історії, то нацистська Німеччина капітулювала 8 травня, тож доречніше відзначати День пам’яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вважає В’ятрович.

Депутат думає, що цей законопроєкт можуть ухвалити вже цього тижня. Також він звернувся до керівництва Верховної Ради винести документ на розгляд на найближчому засіданні парламенту.

Нагадаємо , раніше Vgorode повідомляв, що  у зв'язку з військовим становищем в Україні скасували додаткові вихідні на Великодні та травневі свята. Так що понеділок після Великодня та 1 та 9 травня будуть звичайними робочими днями.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах