"Київська мадонна" з метро стала іконою в храмі Неаполя

"Київська мадонна" з метро стала іконою в храмі Неаполя

"Київська мадонна" з метро стала іконою в храмі Неаполя фото: Марина Соломенникова

Події
19 квiтня 2022 19:01

Світлинуа, де киянка годую свою немовля у підземці, побачили мільйони людей у всьому світі. Вона надихнула художників. Тепер картина "Київська мадонна в метро" стала іконою у католицькому храмі в Неаполі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Героїня світлини – 27-річна Тетяна Блізняк – розповідає, що її родина хотіла евакуюватися ще в перший день війни, але квитків на потяг вже не було.

Ніч проти 25 лютого вони разом провели в коридорі в квартирі, на другу з чоловіком, дитиною та собакою вирушили в укриття до найближчої станції метро. В підземці було холодно, але багато людей і не страшно, що згори скинуть бомбу.

Вони примостилися на підлозі на ковдрі. Поруч працювали журналісти угорського видання "Телекс", які й зробили ту саму світлину Тетяни з немовлям. Автор фото – Андраш Фьольдеш – каже, що досвід війни для нього, як і для українців, особливий. Бо його країна давно не стикалася з бойовими діями. Коли вони побачили цю маленьку родину з дитиною серед сотень людей, відчули неймовірну близькість цих киян.

Це фото вмить розлетілося мережами і 30-річня ілюстраторка з Дніпра Марина Соломенникова зробила з нього ілюстрацію. Її опублікував навіть консультант Ватиканського секретаріату у справах з комунікацій Джеймс Мартін.

Зараз "Київська мадонна в метро" стала іконою у католицькому храмі в Неаполі. Поруч із нею вже відбуваються богослужіння.

"Київська мадонна" з метро стала іконою в храмі Неаполя"Київська мадонна" з метро стала іконою в храмі Неаполя фото: https://www.facebook.com/pavel.levushkan

"Київська мадонна" з метро стала іконою в храмі Неаполя"Київська мадонна" з метро стала іконою в храмі Неаполя фото: https://www.facebook.com/pavel.levushkan

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах