СБУ закликає українців залишатись вдома на Великдень, оскільки РФ може влаштувати провокації

СБУ закликає українців залишатись вдома на Великдень, оскільки РФ може влаштувати провокації.

СБУ закликає українців залишатись вдома на Великдень, оскільки РФ може влаштувати провокації. Фото: welove.ua

Події
22 квiтня 2022 16:43

Великдень одне з найбільших християнськи свят. В цей день люди зазвичай йдуть до церкви, щоб освятити великодній кошик, а потім збираються за великим родинним столом вдома або виїжджають за місто. Проте цього року війна змінили багатовікові традиції.

З міркувань безпеки Служба безпеки України закликає вірян бути особливо пильними та утриматися від масових скупчень у храмах. Це пов’язано з тим, що Росія може влаштувати провокації на Великдень, 24 квітня.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Українців неодноразово попереджали, що російська пропаганда вже поширила декілька заяв про можливі насильницькі дії щодо вірян у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні.

Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для можливих провокацій з боку армії Росії. І заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників «націоналістичних об’єднань».

Звірства над людьми та бомбардування міст свідчить про те, що ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Також у нього повністю відсутня повага до церков і святинь.

Саме тому влада рекомендує утриматись від масових скупчень у церквах, а священникам – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

21 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія відкинула пропозицію про встановлення Великоднього перемир'я.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що через активні бойові дії та небезпеку мінування у більшості міст України заборонили відвідування кладовищ на поминальні дні та перед Великоднем, коли люди прибирають на могилах. Велике скупчення людей одному місці може бути небезпечно.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах