В яких умовах жили російські окупанти у Чорнобильській зоні - відео

В яких умовах жили російські окупанти у Чорнобильській зоні - відео.

В яких умовах жили російські окупанти у Чорнобильській зоні - відео. Фото: Андрій Нєбитов.

Події
28 квiтня 2022 11:08

Російські військові, які окупувала Чорнобильську зону жили в покинутих корівниках, а під час відступу так швидко втікали, що забули шкарпетки та спідню білизну. Замість дверей вороги використали стару ковдру з прив'язаним каменем.

Крім цього окупанти встигли пограбувати у Чорнобилі музей "Зірка Полин", але там їх зацікавив лише один експонат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про те, як жила російська армія в забруненому радіацією місті розповів начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. Він також показав, де та в яких умовах жили окупанти.

Понад місяць війска РФ жили у Зоні відчуження, яка є небезпечною для такого довгого перебування. Але окупанти на це не зважали, їм вдалося облаштувати життя у покинутому місті, створивши там табір. 

Як розповів Андрій Нєбитов, жили військові у корівнику без дверей, вихід вони завісили ковдрою. Замість вікон у них також була тканина. Щоб зігрітися, окупанти палили "буржуйку" дровами та нашвидкоруч зробили собі баню. Спали вони, ймовірно, у "халабудах". На місці перебування військ РФ було знайдено консервацію, яка виготовлена у Брестській області Білорусі та багато сміття. Також Нєбитов знайшов в будівлі російську газету "Красная звезда".

Російські військові залишили на мотузці шкарпетки та труси, які там сушилися. Також окупанти забули забрати своє взуття та вкрадену у мешканців Київської області побутову техніку. 

До речі, про мародерство. У Чорнобилі військові РФ обікрали музей "Зірка Полин". Як повідомляє пресслужба ДСНС окупантів зацікавили в ньому лише телевізори, тож вони їх забрали. Натомість по собі вони залишили сміття та боєприпаси. 

На відео Андрій Нєбитов також показав окопи у чорнобильському лісі, в яких переховувались окупанти. Всі вони отримали велику дозу радіації, багато хто захворів променевою хворобою.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що війська РФ захопили Чорнобильську АЕС у перші дні вторгнення. 9 березня у результаті дій окупантів на станції та у сусідньому місті Славутич зникла електроенергія. Через те, що поряд проходили бойові дії, відновити електропостачання було неможливо. Це загрожувало небезпекою, адже резервуари з відпрацьованим паливом перестали охолоджуватись. Співробітники ЧАЕС оперативно включили аварійні дизель-генератори, щоб забезпечити постачання систем, які важливі для безпеки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах