Депутата партії "Слуга народу" Олексія Ковальова підозрюють в державній зраді

Депутата партії "Слуга народу" Олексія Ковальова підозрюють в державній зраді.

Депутата партії "Слуга народу" Олексія Ковальова підозрюють в державній зраді. Фото: Facebook Олексія Ковальова

Події
28 квiтня 2022 11:55

28 квітня із партії "Слуга народу"  на час слідства виключили народного депутата України Олексія Ковальова, який зараз перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та, ймовірно, співпрацює з ворогом.

Ковальов не бере участь у супротиві херсонців проти окупантів, спілкується з ними і відмовляється голосувати за важливі законопроєкти в умовах воєнного стану.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це говориться у спільній заяві Політичної партії "Слуга народу" та фракції у Верховній Раді України.

Олексій Ковальов був обраний народним депутатом України у виборчому окрузі 186 (Херсонська область). Зараз він дає інтерв'ю журналістам, де говорить, що добровільно перебуває на окупованій території. За словами Ковальова, він здійснює на Херсонщині діяльність із надання гуманітарної допомоги.

Олексій Ковальов не відвідує пленарні засідання Верховної Ради України. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав.

Як зазначають у "Слузі народу", поведінка Олексія Ковальова та випадки його спілкування з військами РФ викликають підозру у здійсненні ним державної зради. Адже багато хто з членів партії та місцеві депутати, обрані від партії, організовують мітинги проти окупації, на підтримку спротиву України, ризикуючи власним життям та свободою, а Ковальов цього не робить.

Така поведінка Ковальова є несумісною зі званням народного депутата України та псує імідж партії, яка його висунула кандидатом у народні депутати, і фракції, в якій він перебуває. 

Саме тому Політична партія "Слуга народу" та фракція партії у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Олексія Ковальова у фракції. З питанням про порушення кримінальної справи проти Ковальова за державну зраду депутати звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедиктової и до голови Служби Безпеки України Івана Баканова. У рамках слідства вони просять ретельно та всебічно розслідувати всі факти та обставини перебування Олексія Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування із окупаційними військами. За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що екс-нардепа Віктора Медведчука затримали після того, як він втік з-під домашнього арешту. Личаківський суд Львова призначив йому запобіжний захід у вигляди тримання під вартою без права внесення залогу. Пізніше Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на військовополонених захисників та мешканців Маріуполя, проте Кремль не погодився на обмін.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах