Медведчук записав звернення до Зеленського та Путіна: подробиці

Медведчук записав звернення до Зеленського та Путіна: подробиці.

Медведчук записав звернення до Зеленського та Путіна: подробиці. Фото: скріншот з відео

Події
18 квiтня 2022 13:47

Вже 6 днів український політик, лідер непрацюючої партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук знаходиться під контролем Служби безпеки України. 18 квітня він записав відеозвернення до президента Росії та свого кума Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського, в якому попросив обміняти себе на військових та мирних українських громадян, які перебувають у заблокованому місті.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 16 квітня Личаківський суд Львова призначив Вікторові Медведчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без внесення застави. Після затримання політика його дружина Оксана Марченко записала кілька звернень: до Зеленського, президента Туреччини Реджепа Ердогана, полонених громадян Британії і навіть до Путіна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На звернення Марченка ніхто не відреагував, тому своє відеозвернення до президентів України та РФ із проханням провести обмін записав сам Медведчук. Відео опублікувала СБУ.

Відео триває лише 28 секунд, але Віктор Медведчук чітко висловив своє прохання. Він сказав, що хоче, щоб українська сторона обміняла його на захисників та мешканців Маріуполя, які не можуть безпечно повернутися до України через гуманітарні коридори.

В окупованому Маріуполі залишаються за різними оцінками близько 120 тисяч мирних жителів, а місто продовжують захищати бійці полку "Азов" та 36-ї бригади морської піхоти.

Поки що жоден президент не відреагував на звернення Медведчука. Vgorode слідкує за ситуацією.

Раніше ми розповідали, що після того, як Віктор Медведчук довго ховався у секретному місці, його вдалося затримати за допомогою спеціальної операції СБУ. Після затримання політика Оксана Марченко розпочала записувати відео, у якому стверджувала, що її чоловік ні в чому не винний, завжди виступав за Україну та не порушував закони. З цього приводу вона навіть дала пресконференцію у Москві.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах