Шахраї розпочали фейкову кампанію зі збору коштів на відновлення "Мрії"

Шахраї розпочали фейкову кампанію зі збору коштів на відновлення "Мрії".

Шахраї розпочали фейкову кампанію зі збору коштів на відновлення "Мрії". Фото: polscha.travel

Події
28 квiтня 2022 17:26

Російські окупанти знищили літак АН-225, від найбільшого транспортного літака світу залишилася лише хвостова частина та двигуни, які частково вціліли. Однак українці точно знають, що у нас буде нова «Мрія».

Конструктори вже досліджують уламки літака і обов’язково почнуть будувати новий. Ясна річ будівництво буде не дешевим, тому авіапідприємство «Антонов» зараз розробляє офіційний сайт з реквізитами, на якому можна буде слідкувати за грошима на відновлення літака. Про це повідомили у «ANTONOV Company».

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Проте в Україні вистачає й шахраїв, які прикриваючись благодійною місією, хочуть ошукати людей. На днях у мережі почався фейковий збір коштів на відновлення літака АН-225. Невідома компанія збирає гроші, використання яких простежити неможливо. Крім того, на сайті вказуються різні напрямки спрямування коштів: у першому – на будівництво «Мрії», у другому – «на потреби ЗСУ», - зазначили в «Антонова».

В компанії додали, що повідомлення було створене без погодження ДП «АНТОНОВ».  Підприємство не надавало повноважень вказаній компанії на збір коштів для відновлення Ан-225. Ті кошти, які вже надійшли на рахунок підприємства, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови «Мрії».

Підприємство виступає за прозорість процесу залучення інвестицій. Тому зараз команда працює над розробкою офіційного сайту з реквізитами, де кожен зможе побачити, скільки коштів залучено на відбудову найбільшого в світі транспортного літака. На цьому ж ресурсі буде розміщено також звіт про використання надходжень. Про відкриття цього сайту буде повідомлено офіційно.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що знищений російськими окупантами літак «Мрія» був найбільшим і найпотужнішим транспортним літаком. Сьогодні від колись потужного літака залишилися лише уламки, які конструктори матимуть змогу використати для створення нового літака.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах