Вагітна дівчинка з Бучі, яку зґвалтували окупанти, планує залишити дитину

Вагітна дівчинка, яку зґвалтували окупанти, може залишити дитину.

Вагітна дівчинка, яку зґвалтували окупанти, може залишити дитину. Фото ілюстративне: unsplash.com

Події
28 квiтня 2022 15:54

14-річна вагітна мешканка Бучі, яку зґвалтували п'ять російських окупантів, планує залишити дитину через ризик для здоров'я.

Про її історію розповіла психолог Олександра Квітка за згодою батьків. Вона працює з підлітком та надає їй психологічну допомогу, передає "Радіо Свобода".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Олександри, сім'я роздумує над тим, щоб залишити дитину, оскільки є велика можливість залишитися безплідною, якщо зробити аборт. Психолог допомагає постраждалій прийняти небажану дитину.

- Я потроху з мамою спілкувалася про те, що буде з дитиною, яку народить постраждала, і з самою дівчинкою. І тепер мати все ж таки схиляється, щоб зробити аборт. Просто їй потрібно звикнути до цієї думки, якось на це погодитись, поки є час, - зауважила Квітко.

Крім цієї дівчинки, психолог має ще п'ять пацієнток 14-18 років, які також завагітніли після згвалтування російськими солдатами.

На гарячу лінію омбудсмена Людмили Денисової звернулися вже 103 особи, які розповіли про подібні сексуальні злочини. Серед постраждалих виявилися не лише жінки, а й навіть маленькі діти та чоловіки. Наймолодшою постраждалою, з якою працює Олександра, лише десять років.

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що близько 30% згвалтованих – це дівчатка-підлітки, частина з яких завагітніли. Поки що відомо про 12 вагітних, але їх може бути набагато більше, адже не кожна жертва готова розповісти про те, що сталося.

Також деякі постраждалі зіткнулися із проблемою у Польщі, де не можна перервати небажану вагітність. У цій країні аборти під забороною, тож зробити його там неможливо. До того ж польські психологи іноді закликають зґвалтованих українок зберегти дитину.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах