Командування Повітряних сил ЗСУ розкрило таємницю Привида Києва

Командування Повітряних сил ЗСУ розкрило таємницю Примари Києва.

Командування Повітряних сил ЗСУ розкрило таємницю Примари Києва. Фото: Facebook Сергій Борзов

Події
02 травня 2022 09:42

Інформація від британського видання про те, що загиблий Герой України Степан Тарабалка є Привидом Києва, не підтвердилася. Командування Повітряних Сил ЗСУ розвіяло цей фейк.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що видання The Times присвятило статтю 29-річному українському льотчику Степану Тарабалці, який героїчно загинув у березні в повітряному бою з ворогом. За їхньою інформацією, Степан був Привидом Києва і з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну знищив майже півсотні ворожих літаків. Генштаб ЗСУ підтвердив загибель льотчика, але не вказав, чи є він легендарним асом. Водночас, радник голови ОП України Олексій Арестович зазначив, що Привид Києва - це не одна людина, а ціла бригада льотчиків. Він також стверджував, що Степан Тарабалка не був членом команди.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак після публікації британської газети інформація про причетність Степана Тарабалки до легендарного образу знову з'явилася в мережі. Її прокоментувало Командування Повітряних Сил ЗСУ.

З їхнього повідомлення стало відомо, що 29-річний Герой України Степан Тарабалка, який загинув 13 березня у повітряному бою, не був Привидом Києва і не збив 40 літаків.

Степан Тарабалка – офіцер нового покоління української армії. Герой розпочав свою офіцерську кар'єру саме у той час, коли в Україну прийшла війна. Захист своєї країни був для нього свідомим вибором. Льотчику посмертно надано звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Також у Командуванні ПС ЗСУ пояснили, що Примара Києва - це супергерой-легенда, якого створили українці. Насправді, це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил, які захищають небо над Києвом. Вони раптово з'являються там, де окупанти на них не чекають.

Хоч Степан Тарабалка і не є легендарною примарою Києва, але він назавжди залишиться Героєм України, який віддав життя за наше мирне небо та свободу нашої країни. Герої не вмирають!

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах