СБУ затримала диверсантів, які планували збити пасажирський літак

СБУ затримала диверсантів, які планували збити пасажирський літак - фото: СБУ

СБУ затримала диверсантів, які планували збити пасажирський літак - фото: СБУ

Події
01 травня 2022 16:30

Служба безпеки України затримала диверсантів, які планували збити пасажирський літак та таким чином влаштувати теракт. Групою керував росіянин із позивним "Морпех" та співробітник Генштабу Збройних Сил Росії Олександр Тютерев.

За словами спікера СБУ Артема Дехтяренка, з пошуку цієї диверсійно-розвідувальної групи було проведено багатоетапну спецоперацію. Теракт планувався над територією Росії чи Білорусі з метою звинуватити Україну та її партнерів у збитті літака.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Затримані збиралися обстріляти цивільний літак із переносного ракетно-зенітного комплексу Stinger. Представники російських спецслужб дали завдання вкрасти іноземний "Стінгер" і вивезти його за кордон. До складу ДРГ увійшли двоє осіб із подвійним громадянством та один спільник, якого вони завербували.

За завданням Тютерева, диверсанти мали прикинутися волонтерами-патріотами і намагалися налагодити зв'язок із ЗСУ. Щоб їм почали довіряти, вони "здавали" українській армії позиції та достовірні дані про переміщення окупантів, зокрема "кадировців".

СБУ затримала всіх учасників ДРГ. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, щоб встановити всі обставини злочину та притягнути організаторів потенційного теракту до відповідальності.

Варто зазначити, що керівник ДРГ Тютерев перебував у розшуку, оскільки раніше він брав участь в організації серії терактів на території Одеської області. Крім того, "Морпіх" брехав своєму керівництву про успіхи "спецоперації" в Україні та дав завдання підготувати постановочні фото з відео про нібито "напад на блокпост сил ТРО".

Раніше Vgorode писав, що у Київській області чоловіки співпрацювали з окупантами та вбивали мирних громадян.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах