Кличко розповів про ситуацію в Києві та можливу небезпеку 8 та 9 травня

Кличко розповів про ситуацію в Києві та можливу небезпеку 8 та 9 травня.

Кличко розповів про ситуацію в Києві та можливу небезпеку 8 та 9 травня. Фото: GoFly

Події
07 травня 2022 15:20

Росія не відмовляється від наміру захопити Київ, адже для них це буде означати перемогу над Укрїною. Також у місті залишається небезпека ракетних обстрілів. Мер Києва Віталій Кличко поки що не рекомендує мешканцям столиці повертатися додому, але назвав приблизні дати, коли це можна зробити.

Кличко переконаний, що ворог ніколи не зможе захопити Київ, але застрерігає про небезпеку 8 та 9 травня. Він також назвав райони міста, які досі залишаються небезпечними.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про ситуацію у Києві Віталій Кличко розповів у інтерв'ю Радіо НВ.

За словами очільника столиці, 8-9 травня можливі провокації з боку агресора. Проте панікувати не потрібно, у Києві не будуть змінювати діючі обмеження та коменданську годину. Віталій Кличко не закликає у ці дні їхати з міста тих, хто вже повернувся додому, але радить поки що не поспішати повертатися в Київ, враховуючи небезпеку.

Які райони у Києві залишаються небезпечними?

За словами мера міста, у лісопаркових зонах, та у передмісті є ще велика кількість замінувань. Військові кажуть, що поки велика частина цих територій залишається небезпечною. Небезпека може залишатися у північній частині Києва, зокрема на Мінському масиві, Оболоні, верхній частині Подільського району, а також у напрямку Броварів.

Однак парки в місті відкриті для відвідування, там безпечно. Кличко говорить, що потрібно лише дотримуватись обмежень, встановлених військовими. Залишається також пожежна небезпека, тому розводити багаття та спалювати траву суворо заборонено, за це може накладатися штраф

Коли можна поступово повертатися до Києва?

Столична влада поки що не може гарантувати безпеку киянам, але після 8−9 травня можна потроху буде повертатися до столиці.

За словами Віталія Кличка, зараз у Києві перебуває 2 мільйони 200 тисяч киян.

Як живе місто в умовах воєнного стану?

Найбільшо проблемою у Києві залишається велика кількість повітряних тривог.

- Прошу всіх дотримуватися вимог, спускатися в бомбосховища і не нехтувати цими правилами, тому що у будь-яку хвилину будь-який будинок нашого міста, на жаль, поки що може бути обстріляний. Сподіваємося, що у найближчі дні буде додаткова протиповітряна оборона західного, натівського стандарту, яка ще більше захищатиме наше повітря, - зауважив Кличко.

На жаль, усі сервіси столиці поки що не можуть працювати у повному обсязі. Громадський транспорт працює, але багато маршрутів ще не відкрито. Також у Києві є певні обмеження з наданням послуг у центрах соціальних послуг.

Комунальні підприємства столиці працюють, але в меншому складі. Адже дехто зі співробітників евакуювалися, а інша частина пішла до лав Збройних сил України. Це стосується водопостачання, прибирання сміття, благоустрою.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що нещодавно ворог атакував ракетами дім в Шевченківському районі Києва. У результаті обстрілу загинула одна людина.  

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах