З Азовсталі евакуювалась жінка, яка два місяці провела у бомбосховищі з 4-місячним сином

Мати з 4-місячним сином два місяці прожила у бомбосховищі Азовсталі та евакуювалась.

Мати з 4-місячним сином два місяці прожила у бомбосховищі Азовсталі та евакуювалась. Фото: slovoidilo.ua

Події
08 травня 2022 11:12

Вчора, 7 травня, з «Азовсталі» евакуювали всіх жінок, дітей та літніх людей. Однак там ще залишають українські військові, які героїчно борються з рашистами.

Про те як відбувалась евакуація цивільних з Маріуполя, розповіла дружина колишнього працівника «Азовсталі» Анна, яка зі своїм 4-х місячним сином Святославом два місяці перебувала у бомбосховищі заводу.

За словами дівчини, бомбосховища «Азовсталі» добре укріплені. Там було достатньо запасів води та продуктів харчування, але за два місяці ці запаси вичерпалися. Українські військові віддавали останнє цивільним, навіть власну їжу, ліки, воду. Вони знаходили медикаменти серед зруйнованих будівель. 

Спершу люди думали, що бомбосховище заводу це надійна схованка, але з часом зрозуміли, що пастка, оскільки основні бойові дії проходили навколо заводу. З 2 березня росіяни приглушили Інтернет, мобільний зв'язок теж працював з перебоями.   

В бомбосховищі, де ховалась Анна з сином перебувало близько 75 людей, із них 17 дітей. Стосовно інших бомбосховищ вона не знає скільки було цивільних осіб, бо зв’язку з ними не мала через сильні обстріли. Чоловіка Анни тяжко ранений і ще досі знаходиться в Маріуполі. У травні буде перша річниця подружнього життя.

Більше місяця жінка не бачила сонця, вийти з будівля було просто неможливо. Навколо будівлі літав дрон, який фіксував кожен рух після чого знову починались обстріли. Анна знаходилась в бомбосховищі заводу в той день, коли військові РФ скинули на нього фосфорну бомбу вагою 1,5-2 тонни. Внаслідок чого її злегка контузило, а маму відкинуло вибуховою хвилею і вона зламала руку.

В бомбосховищі були й ті, хто підтримував російську пропаганду. Багато людей самотужки попри ризики покидали укриття і пішли на підконтрольну Росії територію, зазначила Анна.

Зі сльозами на очах жінка висловлює велику подяку нашим військовим та водію напівзруйнованого автобуса, який вивіз людей на прохідну заводу. На прохідній людей зустріли представники ООН, Червоного Хреста і церкви. Там їх пересадили в евакуаційні автобуси, проте всередині знаходилися російські солдати, які контролювали

Людей привезли в пункт фільтрації. Рашисти змусили жінок роздягнутися догола, вони перевіряли все: татуювання, волосся, особисті речі. Оскільки Анна дружина військового, то до неї були особливі вимоги. Там з нею спілкувався співробітник МВД, який цікавився її чоловіком і допитувався яких політичних поглядів він притримується.

Анні разом із сином і батьками вдалось евакуювались і врятуватись, зараз вони в безпеці.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що учасник оборони аеропорту "Антонов" у Гостомелі розповів, як проходили бої з російськими окупантами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах