В італійському Турині пройшов перший півфінал "Євробачення-2022": результати

В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати.

В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати. Фото: Суспільне Мовлення

Події
11 травня 2022 08:24

10 травня о 22:00 на арені Pala Olimpico в італійському місті Турин пройшов перший півфінал "Євробачення-2022". Цього року участь у міжнародному конкурсі беруть близько 40 країн. Вчора Європа побачила та почула лише 17 учасників, серед яких були представники України – гурт Kalush Оrchestra з піснею "Стефанія".

Українські музиканти виступали під номером 6. Наші хлопці виступили дуже добре, це підтвердили й глядачі, які аплодували їм стоячи. Саме українцям букмекери прогнозують цьогорічну перемогу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через 10 хвилин після початку концерту ведучі шоу Міка, Лаура Паузіні та Алессандро Каттелан оголосили конкурс "Євробачення 2022" відкритим.

В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати.В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати. Фото: ВВС

У першому півфіналі на сцені конкурсу в Туріні виступили: представники Албанії (албанська співачка, схожа на Джей Ло та Мадонну Ronela Hajati); Латвії (група Citi Zēni); Литви (Моніка Лью); Швейцарії (Маріус Беар); Словенії (група LPS); харизматичні представники України (Kalush Orchestra); Болгарії (Intelligent Music Project); Нідерландів (S10 Ден Холландер); яскраві представники Молдови (Zdob şi Zdub & Advahov Brothers); представниця Португалії зі спокійною піснею (MARO); Хорватія (Міа Дімшич); темпераментні представниці із Данії (REDDI); діджеї з Австрії (LUM!X); представники Ісландії (група Systur); представниця Греції, яка стала однією з фаворитів букмекерів (Аманде Тенфіорд); музиканти з Норвегії, які приховують обличчя (група Subwoolfer); представниця Вірменії (Rosa Linn).

Поки проходило голосування за найкращий виступ на першому півфіналі "Євробачення-2022" на сцені виступив легендарний італійський діджей Бенні Бенассі, якого багато хто знає завдяки композиції "Satisfaction".

Також на арені Pala Olimpico виступив італійський співак Diodato із піснею "Fai Rumore". У 2020 році він мав представляти на міжнародному конкурсі Італію, але концерт скасували через пандемію коронавірусу. У 2021 році хлопцю не дозволили поїхати на "Євробачення" і відправили туди гурт Maneskin, який приніс Італії перемогу.

Через дві години після початку концерту були оголошені країни, які отримали найбільше голосів журі та глядачів у всьому світі та проходять у фінал "Євробачення" цього року. Серед 10 представників виявились і українці, гурт Kalush Orchestra. Вони знову співатимуть "Стефанію" у фіналі конкурсу, який відбудеться у суботу, 14 травня.

В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати.В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати. Фото: segodnya.ua

У фінал "Євробачення" окрім України пройшли:

  • Швейцарія
  • Вірменія
  • Ісландія
  • Литва
  • Португалія
  • Норвегія
  • Греція
  • Молдова
  • Нідерланди

Зазначимо, що саме Україна є фаворитом "Євробачення-2022" на думку букмекерів. На перемогу наших представників цього року букмекерська компанія William Hill приймає ставки з коефіцієнтом 8/13. Окрім цього, великі ставки фахівці ставлять на перемогу Італії – 4/1.

В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати.В італійському Турині відбувся перший півфінал "Євробачення-2022": результати. Фото: скріншот з сайту William Hill

Подивитися вчорашній концерт "Євробачення-2022" можна тут.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що за результатами Національного відбору на "Євробачення" представницею від України обрали співачку Аліну Паш. Однак багато слухачів згадали, що вона неодноразово виступала в анексованому Росією Криму та Москві. Через це спалахнув великий скандал, після якого співачка заявила, що не їхатиме на конкурс. Замість неї відправили Kalush Orchestra, котрі посіли на Нацвідборі друге місце.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах