Волонтери пішли на контакт із господарями кішки, яку врятували у Бородянці

Волонтери пішли на контакт із господарями кішки, яку врятували у Бородянці.

Волонтери пішли на контакт із господарями кішки, яку врятували у Бородянці. Фото: Анастасія Луньова

Події
12 травня 2022 15:47

Історія кішки, яку волонтери організації "ЗооПатруль" врятували з 7 поверху зруйнованого будинку у Бородянці, продовжується. Зараз Глорія (або як її назвали волонтери – Шафка) проходить лікування у найкращих лікарів-ветеринарів Києва. ЗооПатруль запросив господиню кішечки Анастасію Луньову відвідати її. Конфлікт між волонтерами та власниками Глорії по суті вичерпано.

Нагадаємо, раніше ми писали, що волонтери помітили у зруйнованому будинку у Бородянці кішку, яку було вирішено рятувати за допомогою спецтехніки. Приблизно через 40 хвилин рятувальна операція завершилася вдало, тварину зняли з сьомого поверху, нагодували і доставили до Києва на лікування. Проте ця історія стала "вірусною" та створила кілька скандалів. "ЗооПатруль" почали хейтити за те, що вони не віддають кішку господарям, а її власників – за те, що покинули тварину. Господарі, у свою чергу, були обурені тим, що їм не хочуть повернути кішку, хоча вони надали всі потрібні документи, і були готові подати на волонтерів до суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode зв'язався з представниками "ЗооПатруля" і дізнався, в якому стані зараз знаходиться кішечка з Бородянки і чи планують її повернути у сім'ю після лікування.

9 травня "ЗооПатруль" прокоментував стан кішки. Фахівці встановили, що вона має проблеми з травленням через пережите, проте її лікуватимуть. Пізніше з'явилося повідомлення, що кішка набрала 1,2 кілограма, і ветеринари продовжують робити все, щоб вона стала на лапки.

Коли історія кішки з Бородянки набула широкого розголосу, у неї з'явилися відразу 12 "власників". Усіх їх ретельно перевірили і виявилося, що сім'я Луньових – це справжні власники тварини.

Багатьох почало цікавити питання, чи повернуть господарям кішечку, яку, як з'ясувалося, звуть Глорія.

Як розповіла нашому журналісту представниця "ЗооПатруля" Ірина, колишня власниця кішки Анастасія пішла на зустріч та волонтери змогли поспілкуватися з нею у конструктивному руслі. Хазяйка Глорії знаходиться на Західній Україні, тож зараз кішечку не повезуть до Анастасії. Глорія проходить лікування, знаходиться на вентиляції легень у барокамері в клініці та на даний момент не транспортабельна. "ЗооПатруль" домовився з господаркою, що вона зможе відвідати кішечку. Анастасія сказала, що зможе приїхати до Києва орієнтовно за тиждень.

Цю ж інформацію Анастасія Луньова підтвердила постом у Facebook.

- Сподіваюся, що після одужання Глорії ми знову разом, - написала вона.

На запитання "Чи повернуть кішечку колишній господарці" нам відповіла співзасновниця "ЗооПатруля" Соня Садовська. Вона сказала, що організація дуже сподівається, що Шафка (Глорія) житиме. Вона заявила, що після лікування кішка повернеться до родини. З її слів, "ЗооПатруль" проводив ретельну перевірку всіх, хто назвав себе власниками.

Щодо питання багатьох читачів, чому колишні господарі залишили Глорію в будинку, Анастасія відповіла, що вони взагалі не очікували, що Бородянка опиниться в епіцентрі воєнних дій. Сім'я Луньових не тікала з селища, як деякі пишуть. Вони деякий час були у бабусі в іншому населеному пункті.

Що відомо про Глорію?

Як розповіла хазяйка, кішечці 12 років. У сім'ї вона з'явилася у двомісячному віці. Вона спокійна кішка, але з характером - якщо їй щось не подобається, вона не імітуватиме те, що їй це подобається.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах