Встановлено ім’я військового РФ, який причетний до вбивства двох цивільних під Києвом

Встановлено ім’я військового РФ, який причетний до вбивства двох цивільних під Києвом.

Встановлено ім’я військового РФ, який причетний до вбивства двох цивільних під Києвом. Фото: CNN.

Події
13 травня 2022 19:25

В Україні майже на всіх об’єктах є відеоспостереження, а програмне забезпечення дозволяє ідентифікувати людину.

Нагадаємо, 16 березня під час окупацію Київщини п’ятеро російських солдат вбили двох мирних жителів. Нещодавно кадри холоднокровного вбивства були опубліковані каналом CNN.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Про те, що МВС ідентифікувало окупантів, які здійснили вбивство, розповів заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону. За його словами, до реєстрів уже внесено понад сім тисяч справ.

"Важливі історії" з'ясували, що один із цих п'ятьох російських солдатів — 29-річний Дмитро Лапшаков. Його обличчя потрапило на відеокамери в автосалоні, поряд із яким сталося вбивство.

Судячи з відео, Лапшаков був в офісі автосалону, разом з іншими військовими копався у чужих речах, пив знайдений на місці алкоголь. Саме він розбив одну з камер спостереження автоматично. Проте відео CNN не дозволяє встановити, чи був Лапшаков одним із військових, які застрелили мирних громадян.

На сторінці Лапшакова в "Однокласниках" зазначено, що він народився в селі Нижній Цасучій Забайкальського краю, а мешкає у Піщанці – селищі у складі Чити. На одній з фотографій він позує на риболовлі.

29-річний Дмитро Лапшаков.29-річний Дмитро Лапшаков. Фото: "Важливі історії"

Міноборони Росії назвали відеосюжет CNN про розстріл мирних жителів військовослужбовцями Росії "одним із найнахабніших вкидів за всю історію". Вони стверджують про постановку і чотирьох акторів, двоє з яких зображують солдатів Росії, інші - "жертви".

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що 13 травня проходить перший суд над російським солдатом Вадимом Шишімаріним, який убив мирного жителя на Сумщині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах