Карта бойових дій в Україні 16 травня

Карта бойових дій в Україні 16 травня.

Карта бойових дій в Україні 16 травня. Фото: vchasnoua.com

Події
16 травня 2022 07:48

Сьогодні, 16 травня, розпочався 82 день протистояння України до повномасштабного вторгнення армії РФ. Окупанти не припиняють спроб настання на східному напрямку.

Vgorode публікує карту бойових дій європейських експертів війни за даними 16 травня.

Карта бойових дій в Україні 16 травня.Карта бойових дій в Україні 16 травня. Фото: @War_Mapper

На північ від Лимана російські війська захопили Шандриголове, Дерилове та Ставки. Також є інформація, що окупанти могли взяти під контроль Дробишеве.

Карта бойових дій в Україні 16 травня.Карта бойових дій в Україні 16 травня. Фото: @War_Mapper

Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку. На Слобожанському напрямку намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків та запобігти їх виходу до Державного кордону України. Ворог веде підготовку наступальних дій в районі міста Ізюм.

Силами оборони було завдано удару по позиціях ворога у районі населеного пункту Чорнобаївка, завдано втрат у живій силі та техніці. Кількість уточнюється.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил вразили одинадцять  повітряних цілей: два вертольоти (Ка-52 та Мі-28) сім БпЛА оперативно-тактичного рівня і дві крилаті ракети.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито сімнадцять атак ворога, знищено три танки, одну артилерійську систему, шість одиниць бойової броньованої техніки та автомобіль противника. Втрати особового складу російських окупантів уточнюються.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах