Завтра у Києві пройде прощання з Леонідом Кравчуком та його похорон

Завтра у Києві пройде прощання з Леонідом Кравчуком та його похорон.

Завтра у Києві пройде прощання з Леонідом Кравчуком та його похорон. Фото: Уніан

Події
16 травня 2022 19:28

Прощання із першим президентом України відбудеться завтра, 17 травня, у Києві. У цей день пройде і похорон.

У вівторок, 17 травня, відбудеться церемонія прощання з Леонідом Макаровичем Кравчуком – першим президентом незалежної України у 1991-1994 роках. Вона проходитиме в Українському домі на Європейській площі. Початок церемонії – об 11 ранку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Похорон потім пройде на Байковому цвинтарі. Як повідомляє "Страна.Уа", Президента буде поховано поряд з могилами мера Києва Олександра Омельченка, який нещодавно помер, і екс-депутата Юхима Звягільського.

Фото: t.me/stranauaФото: t.me/stranaua

Фото: t.me/stranauaФото: t.me/stranaua

Нагадаємо, Леонід Кравчук помер 10 травня цього року на 89-му році життя після тривалої хвороби. Затягнути з церемонією довелося через проблеми з перевезенням тіла екс-президента. На момент смерті він перебував у Мюнхені, а доставити його в Україну літаком не вийшло через війну. Тож сім'ї довелося обрати для цього наземний транспорт.

Також нагадаємо, що Володимир Зеленський видав указ №330 про вшанування пам'яті першого президента незалежної України Леоніда Кравчука. Глава держави доручив заснувати іменну державну стипендію за особливі здобутки у сфері державного управління. Також Зеленський наказав Кабміну видати наукові праці, збірки виступів та публікацій Кравчука. На честь першого президента мають організувати експозиції, виставки архівних документів, фото- та інших матеріалів щодо його життя та діяльності.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах