Чи переглядатимуть в Україні тарифи на "комуналку"

Чи переглядатимуть в Україні тарифи на "комуналку"

Чи переглядатимуть в Україні тарифи на "комуналку" фото: Vgorode

Події
17 травня 2022 06:56

Наприкінці 2021 року українців попереджали про підвищення тарифів майже на всі комунальні послуги. Подорожчання не мало стосуватися лише вартості електрики. Проте після початку повномасштабної війни Кабмін тимчасово заморозив тарифи, а також відмінив пеню та штрафи.

В Уряді кажуть, що "комуналка" не дорожчатиме мінімум до закінчення бойових дій. Нині в Україні залишилося мало працюючих великих підприємств, тож споживання газу значно скоротилося. Влада припускає, що паливо українського видобутку покриє потреби населення. Крім того, мільйони українців виїхали за кордон і розрахувати, скільки сімей і коли повернуться назад складно. У Кабміні зазначають, що цей сумний фактор також зменшить споживання газу.

У зв'язку з цим тарифи на газ, опалення та гарячу воду поки що не переглядатимуть. Проте, як пише "Обозреватель", це питання часу.

Підприємствам необхідно десь брати кошти на ремонтні роботи, вартість яких різко злетіла, та оплату зарплат. У такій ситуації підвищувати тарифи Уряду доведеться.

Vgorode писав, що до кінця війни українців не каратимуть за борги по "комуналці". Проте влада просить усіх, хто не втратив роботу та доходу, оплачувати комунальні послуги.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах