На Київщині знайшли братську могилу з цивільними, серед яких був іноземець

На Київщині знайшли братську могилу з цивільними, серед яких був іноземець.

На Київщині знайшли братську могилу з цивільними, серед яких був іноземець. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Події
17 травня 2022 19:24

На Київщині продовжують знаходити докази звірств російських окупантів. Так, нещодавно, у Бучанському районі було знайдено масове захоронення розстріляних цивільних громадян. Серед них був також громадянин Чехії.

Братську могилу виявили обабіч окружної дороги неподалік Макарова. Повідомляється, що в ній знаходилось троє людей, яких війська РФ вбили пострілами у різні частини тіла.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. 

У період бойових дій період на цьому місці росіяни розміщували свої позиції та катували українців. Проте жертвою окупантів став і громадянин Чехії. Його тіло, разом з тілами двох українців рашисти закопали у полі вздовж дороги. Встановити, що вбитий чоловік був іноземцем, допомогли його документи, які знайшли на місці захоронення. 49-річний громадянин Чехії працював в Україні далекобійником ще до початку війни, а після вторгнення РФ в Україну  почав допомагати в якості волонтера. 3 березня іноземець перестав виходити на зв'язок. У Чехії у чоловіка залишались дружина та брат.

Особи інших двох вбитих людей поки що не встановлені, але вони були одягнені в цивільний одяг. Правоохоронці вивчатимуть їх обставини зникнення.

Як повідомили у поліції, двоє чоловіків загинули від пострілу у голову, а один - в живіт. Поряд із захороненням окупанти залишили розтяжку із гранатою "Ф-1". 

На Київщині знайшли братську могилу з цивільними, серед яких був іноземець.На Київщині знайшли братську могилу з цивільними, серед яких був іноземець. Фото: facebook.com/pol.kyivregion


Також Андрій Нєбитов розповів, що поліцейські Київщини знайшли ще одне тіло чоловіка неподалік села Раківка. Виявилось, що чоловік раніше працював оперативником в поліції, проте на момент смерті перебував на пенсії. В період окупації села чоловік вийшов за дровами і не повернувся. Він став жертвою російських солдатів, які роздягнули його і розстріляли. Загиблого поховали на полі поряд із бойовими позиціями агресорів. На його тілі криміналісти виявили сліди катування. Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень в область тулуба.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що злочинні накази солдатам РФ давало керівництво. Відомо, що під час окупації одного з сіл на Київщині російський лейтенант наказав солдатам розстрілювати колони машин із мирними жителями, а також грабувати будинки. Порушника міжнародного гуманітарного права вже вирахували, а досудовим розслідуванням займається слідче управління Головного управління СБУ у Києві та Київській області. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах