У Києві пройшов другий суд над військовим РФ Вадимом Шишимаріним: подробиці

У Києві пройшов другий суд над військовим РФ Вадимом Шишімаріним: подробиці.

У Києві пройшов другий суд над військовим РФ Вадимом Шишімаріним: подробиці. Фото: t.me/pavlovskynews

Події
18 травня 2022 16:35

18 травня у Києві розпочався другий суд над військовим російської армії Вадимом Шишимаріним, який, за версією слідства, 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця селища Чупахівка, що на Сумщині. Під час засідання було встановлено, що підсудний готовий співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 13 травня пройшов перший суд над російським окупантом Шишимаріним у справі вбивства мирного жителя. Він застрелив 62-річного мирного чоловіка, коли його група тікала від українських військових на вкраденому автомобілі. Наказ убити мешканця Чупахівки, щоб він не розповів ЗСУ про те, що бачив окупантів, Вадим Шишимарін отримав від іншого військового.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тоді прокурор попросив провести судовий процес у відкритому режимі. Суддя Солом'янського районного суду Києва запропонував почати розглядати справу через тиждень і пішов у кімнату для нарад. Після повернення суддя повідомив, що процес пройде у відкритому режимі та розпочнеться у середу, 18 травня.

Засідання розпочалося близько 14:30 та транслювалося онлайн. Суд визнав Вадима Шишимаріна винним у вбивстві мирного мешканця Сумської області. Прокурор зачитав короткий обвинувальний акт. Після цього військовий РФ Шишимарін підтвердив, що він повністю визнає свою провину та готовий дати свідчення у справі.

Проте провину російського солдата доводять не тільки його слова, а й експертиза. Під час затримання правоохоронці вилучили зброю, з якої стріляв Шишімарін, а також зброю інших солдатів, які перебували з ним у машині.

Після невеликої перерви допит військового РФ продовжився. Вадиму Шишимарину загрожує від 10 років тюрми до довічного ув'язнення. Вирок окупантові ще не оголосили.

Вадим Шишимарін - уродженець Іркутської області, був командиром відділення в/ч 32010, яка в Росії вважається елітною. Служив окупант у 4-ій танковій "Кантемирівській дивізії".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах