У РНБО спростували ТОП-3 фейки пропаганди РФ

У РНБО спростували ТОП-3 фейки пропаганди РФ

У РНБО спростували ТОП-3 фейки пропаганди РФ фото: https://t.me/CenterCounteringDisinformation

Події
18 травня 2022 22:42
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 18 травня, російська пропаганда поширила дезінформацію та фейки щодо України та її західних країн-союзниць.

Центр протидії дезінформації при РНБО спростував недостовірну інформацію.

Отже, російська пропаганда із посиланням на заяву віце-прем'єра Росії Марата Хунсулліна стверджує, що "Запорізька АЕС працюватиме на Росію, але за оплату готова постачати електроенергію Україні". У РНБО зазначають, що подібна заява не має відношення до реальності, оскільки Запорізька АЕС фізично не має зв'язків із енергомережами РФ. Отоже постачання електроенергії з українських електростанцій до Росії неможливе.

Заступник секретаря Ради безпеки РФ Рашид Нургалієв також став розповсюджувачем фейків. Він сказав, що "Київ продовжує репресії щодо всіх незгодних із його режимом на підконтрольних територіях, а "людей просто вбивають"". Насправді саме армія Росії організувала фільтраційні пункти навколо Маріуполя та забороняє мирним жителям Херсонської та Запорізької областей виїхати із населених пунктів. На окупованих територіях часто повідомляють про викрадення проукраїнських активістів та представників влади, які відмовилися від співпраці з росіянами.

Крім цього всупереч численним зафіксованим доказам розкрадання та вивезення за межі України продовольства (зерна, овочів, а також дорогої сільськогосподарської техніки – ред.) та культурних цінностей, речник МЗС РФ Марія Захарова заявила: "РФ фіксує спроби Заходу вивезти з України все, що складає хоч якусь цінність".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах