СБУ з'ясувала, як у "Епіцентрі" з'явилися волонтерські бронежилети

СБУ з'ясувала, як у "Епіцентрі" з'явилися волонтерські бронежилети.

СБУ з'ясувала, як у "Епіцентрі" з'явилися волонтерські бронежилети. Фото: Львівський Оборонний Кластер / Facebook

Події
19 травня 2022 18:23

Служба безпеки України викрила чиновників, які намагалися продати понад 1 тис. бронежилетів, призначених захисникам.

Нагадаємо, "Львівський Оборонний Кластер" звинуватив мережу гіпермаркетів "Епіцентр" у продажі бронежилетів, схожих на ті, що створює саме об’єднання. Ці бронежилети не підлягають продажу, їх безкоштовно передають на потреби ЗСУ.

В "Епіцентрі" заявили, що ці бронежилети їм поставила компанія "Група Венето", яка надала всі документи на товар. Зокрема, товарні накладні, сертифікати випробувань та якості.

За даними слідства, ділки намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму більше 12 млн грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.

Втім українським бійцям бронежилети не передали. Чиновники намагались продати захисне спорядження через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів. Частину цієї продукції вилучили в одній із торговельних мереж та передадуть до ЗСУ.

Наразі правоохоронці пошукають решту бронежилетів, встановлюють всі обставини, а також осіб, причетні до протиправної схеми.

Сьогодні "Епіцентр» зняв з продажу бронежилети та іншу продукцію військового призначення від компанії "Група Венето", про це повідомив профільний сайт Асоціації рітейлерів України.

Також  у компанії зазначають, що припиняють усі взаємовідносини з фірмою поки триває слідство. У разі доведення вини постачальника, "Епіцентр" планує подати судовий позов до ТОВ "Група Венето" про компенсацію матеріальних та репутаційних втрат.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах